Hayatım Fotoğraf: Can Çiçek

İlk “Hayatım Fotoğraf” köşemizin cünyır fotoğrafçısı Can Çiçek (28) oldu. 

Can Cicek

Fotoğrafçı olma sebebim:

Aslında bu sorunun spesifik bir cevabı yok. O yüzden esprili bir cevap vermek istiyorum; balığa sormuşlar, neden deniz demişler? Ne bileyim lan demiş 🙂

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim:

İnsanlara fotoğraf dilimi ve tarzımı benimsetmek ve ezberletmek olabilir. Bir fotoğrafın altında adınız yazmadığı halde sizin çektiğiniz anlaşılır bir haldeyse (renk, ışık ve tarz olarak) bence ulaşabileceğiniz en güzel nokta odur işte. Şu an Türkiye’de bunu yapabilmiş sadece 2-3 isim var…

En uzun çekimim:

Asistanlık yaptığım dönemde 56 saat rekorumdur. Tabii artık böyle setler olmuyor, o zamanın piyasa şartlari ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

Sektörle ilgili en sevdiğim şey:

Sürekli bir yenilik içinde olmak ve her daim, herkesin sürekli kendini yenilemek ve geliştirmek zorunda olması.

Sektörle ilgili en sevmediğim şey:

Aslında bazı şeyler var ki hiçbirimiz söyleyemiyoruzdur belki de… Ama sektörde beni en çok işin işleyiş tarzı ve parayı veren düdüğü çalar mantalitesi rahatsız etmiştir.

Birlikte çalışmak istediğim isim:

Şu an için birlikte çalışmak istediğim veya isteyeceğim bir isim yok. Asistanlık yaptığım dönemlerde Türkiye’nin en iyi fotoğrafçıları ile uzun yıllar çalışma fırsatım oldu. Onlardan çok şey öğrendim.

Örnek aldığım kişi(ler):

Örnek aldığım biri yok ama uzun yıllar Bahadır Tanrıöver’e asistanlık yaptığım için tarzımın ve mizacımın biraz ona benzediğini söyleyenler oluyor.

Birlikte çalışmak istediğim markalar/ kampanyalar:

Birlikte çalışmak istediğim değil ama keşke ben çekseydim dediğim bir kampanya var: Diesel – ‘’Global Warming Ready’’. Gerçekten çok başarılı bir iş ve çok da ses getiren bir kampanya olmuştu.

hayatım-foto4

Mira-Kurtkoy

hayat-foto-5

hayatım-foto2

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Nisan 2015 sayısında yayınlandı.