JR. <3 Networking

“Sometimes it is the people who no one imagines anything of who do the things that no one can imagine.”

Imitation Game’i izleyenler bu sözü hatırlar. Türkçe meali aşağı yukarı şöyle;  “Bazen kimsenin yapabileceğini hayal edemediği insanlar, hiç kimsenin akıl edemeyeceği şeyleri başarırlar.”

Didem

İş dünyası için modern hayatın savaş alanı derler. Yani oldukça acımasız bir yer. Böyle bir yerde “gençlere çok önem veriyoruz” lafı ancak “çünkü daha fazla işimiz düşmeye başladı” anlamına gelebilir. Gerçek bakış açısına göre gençlik=deneyimsizlik. Üstüne basıla basıla önem verildiği söylenen gençlikse cin gibi, çevik, girişken ve kendini pazarlamayı iyi beceren insanlardan oluşan topluluk. Peki kendini pazarlamayı beceremeyenler ne oluyor? Onlar için iş dünyasında yer yok.

Hepimiz bir nevi Alan Turing ya da Joan Clarke’ız demeye çalışmıyorum tabii ama herkesin iyi olduğu en azından bir konu vardır, bunu göstermesi için tanınan fırsatlarsa çok az. Her gün dünyanın her yerinde birileri kendinden yaşça küçük birileri için “Bunda o ışık yok” diyor çünkü aradığı kriterlerin o dünyada kabul görmüş en doğru kriterler olduğunu düşünüyor ve kim bilir neler, neler kaçırıyor.

Biz Serious sayfalarımızda acımasız iş dünyasında nelerin işe yarayabileceğiyle ilgili faydalı bilgiler paylaşmaya ve yeteneklerinizi gösterebileceğiniz bir platform olmaya çalışıyoruz ama bununla kalmayıp etkinliklerimizle networking imkanı yaratmayı da hedefliyoruz. Bunlardan ilki 23 Mayıs’ta Soundgarden Festivali’nde düzenleyeceğimiz Creative Garden etkinliği olacak.

Kilyos’ta doğayı ve müziği bir araya getirecek olan festivalde biz de Flip Flop terlikler giymek suretiyle ilham verici isimlerin katılacağı yaratıcı sohbetler ve networking buluşmaları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ve bunun için, ileride yapmayı planladıklarımızın sadece küçük bir provası diyebiliriz. “Görünmeyeni görünür kılma” misyonumuz ulaşabildiğimiz her alanda devam edecek. (Seçim vaadi gibi oldu, oylar JR.’a!)

Creative Garden’la ilgili ayrıntıları campaignjr.com’dan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Yolu düşen tüm cünyırlarla Soundgarden’da görüşmek üzere,

Keyifli okumalar, 30 yaş üstüne de 🙂

 

Didem Öner

JR. Yayın Yönetmeni

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Mayıs 2015 sayısında yayınlandı.