Keşke Ben Yapsaydım: Mustafa Burak Yazar

Bu ay Tribal Worldwide İstanbul‘un Sosyal Medya Uzmanı Mustafa Burak Yazar (23)’a “Keşke ben yapsaydım” dediği işi sorduk.

Başlık “Keşke Ben Yapsaydım” olunca, günü sosyal medya uzmanlarının ya da reklam yazarlarının değil de yaratıcı içerik üreticilerinin kurtaracağına inanan biri olarak, aklıma “10 milyon dolarlık” reklam kampanyaları yerine güncel ve özgün YouTube formatları geliyor.

Burak Yazarkeşke ben yapsaydımThe Fine Brothers bu anlamda en saygı duyduğum ekip. Kendi kanalları dışında açtıkları React kanalı da var. Buradaki yaratıcı fikir; her yaştan insanın farklı konulardaki tepkilerini en doğal şekilde almak. Orijinal kanalda 12 milyondan fazla abone, 3 milyardan fazla izlenme var. Yaratıcı fikrin gücünü görebiliyor musunuz? Epic Rap Battle of History bir diğeri. YouTube’un gelmiş geçmiş en popüler videolarına sahip kanal. Yaratıcı fikir; tarihteki önemli ikonları karşı karşıya getirip rap savaşı yaptırmak. Pewdiepie, Jenna Marbles, Smosh, Tyler Oakley, Lindsey Stirling, Markiplier…Harikalar. Zekiler. Komikler. Ama en önemlisi “yaratıcı fikri” video formatında harika temsil ediyorlar. Keşke böyle içerikler üretebilsek, markalar da yararlansa, izleyiciler de. YouTube’a yolu düşen tüm cünyırlar ile görüşmek üzere.

Diğer über insanlar: Epic Meal Time, Captain Sparklez, Freddiew, iJustine, The Syndicate Project…

 

keşke ben yapsaydım

keşke ben yapsaydım 2

 

 Bu yazı Campaign JR.’ın Mayıs 2015 sayısında yayınlanmıştır.