Harvest Festival’e sayılı günler kaldı

KüçükÇiftlik Park‘ta 31 Mayıs’ta ilki düzenlenecek Harvest Festival’in en heyecan verici isimleri Türkiye’ye ilk defa gelecek olan yabancı gruplardan oluşuyor.

Breezeblocks, Taro, Fitzpleasure‘un yanı sıra Britanya Mercury Ödüllü, iki Brit Ödülü için de aday gösterilen Alt J, Danimarka’nın ünlü indie rock grubu Mew, Flört ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen ve bu çalışmaları “Hey Douglas” çatısında toplayıp dinleyicisiyle buluşturan VEYasin, KüçükÇiftlik Park’ın hasatında müzikseverleri canlı müzik deneyimine bekliyor.

Festivalde yer alacak olan diğer gruplar; festivallerin gediklisi reggae band Sattas, İstanbullu power trio Kök ve bir diğer saykodelik grup Eskiz, mini sahnede yer alacaklar. Gündüz saatlerinde ise Analog Kültür standından plakların sesleri yükselecek.

Harvest Festival’in biletlerini Biletixten temin edebilirsiniz.

Festivalde yer alan gruplara yakından bakış;

Alt-J:
2007 yılında kurulan ve bir İngiliz indie rock grubu olan Alt-J, Yunan alfabesinde büyük delta anlamına geliyor. Grup, 2007 yılında Gwil Sainsbury (gitarist / basçı), Joe Newman (gitar / vokal), Gus Unger-Hamilton (klavye) ve Thom Green’in (davul) üniversitede tanışmalarının ardından kuruldu. Müzik kariyerlerine ‘GarageBand’ ismi altında kayıt yaparak başlayan grup, 2012 yılında Britanya Mercury Ödülü’nü kazandı ve aynı zamanda iki Brit Ödülü için de aday gösterildi. An Awesome Wave adlı albümlerinden 3 parça Avustralya 2012 Triple J Hottest’ta yer aldı. 2013 yılında The Ivor Awards’da yılın albümü An Awesome Wave seçildi.

Mew:
1994 yılında kurulan Danimarkalı indie rock grubu Mew, vokalde Jonas Bjerre, gitarda Bo Madsen, bass gitarda Johan Wohlert ve davulda Silas Utke Graae Jørgensen’dan oluşuyor. Yaptıkları müziği düşünmekle duyguların karışımı olarak özetleyen grup, ilk albümleri ‘A Triumph For Man’ i 1997’de çıkardı. 2003’de ‘Half The World Is Watching Me’ albümüyle ülkesinde yılın grubu ve yılın albümü ödülleri alan dörtlü aynı yıl çıkardığı Frengers ile dünya çapında üne kavuştu. R.E.M. ve Nine Inch Nails gruplarının Avrupa turnelerinde yer alan Mew, kısa zamanda daha büyük kitlelere erişmeyi başardı. Grup, 27 Nisan’da yeni albüm çıkarmaya hazırlanıyor. Ayrıca bu yıl gerçekleştirilecek olan Roskilde Festivali’nde sahne alacak.

Sattas:
Sattas, Orçun Sünear ve Derya Eke tarafından 2004 yılında Beşiktaş’ta bir evin salonunda kuruldu. Sattas, Jamaika İngilizcesinde “satta” dan gelmekte, “Satta” ise “rahatla”,”takma” veya “salla” gibi manalara gelmektedir. Sonundaki “s” eki ile İngilizce de ki çoğul takısını alarak son halini oluşturuyor. Grup üyeleri Sattas’ı daha çok okul olarak nitelemektedirler. Erdemli,özgürlüklerine düşkün, eşitlikçi, doğaya saygılı,savaşçı ve eğlendirici bir okuldur daha çok. Grup 2012’de Türkiye’nin “ilk” “reggae” albümü Sattas – Sattas’ı çıkarmış ve Türkiye,Kıbrıs’ın yanı sıra yurtdışında da konserlerine devam etmiştir. Türkiye’nin en büyük festivallerinde yer alan grup, İkinci albümlerinin çalışmalarına başlamıştır.

Flört:
1991’de kurulan Türk müzik grubu olan Flört, Kim Bunlar? Ve Bekarlar gruplarının devamı olmakla beraber, grubun hiç ayrılmadan kalan tek ismi Ozan Kotra (vokal, bas gitar, akustik gitar, tuşlu çalgılar) ile daha sonradan gruba dahil olan günümüzdeki grup üyeleri Çağatay Kehribar (elektrik gitar, akustik gitar, tef, shaker, geri vokal), Hakan Çağlar’dan (davul, geri vokal) oluşuyor.

harvestfestival