Hayatım Reklam: Çağla Akar

Ağustos sayısında, Hayatım Reklam köşemizin sorularını Wanda Digital’in metin yazarlarından Çağla Akar cevapladı.

Cagla Akar hayatım reklamReklamcı olma sebebim:

Reklam bölümü mezunuyum ama beni bu işi yapmaya götüren asıl sebep, yazmayı ve üretmeyi seviyor olmam. Üretmediğim, kendimden bir şeyler katmadığım bir işi yapmam mümkün değil desem yalan olur, büyük ihtimalle yapardım ama mutsuz olurdum. Etrafımdaki istemediği mesleği yapmak zorunda olan insanları gördükçe, kendimi çok şanslı hissediyorum. Üstelik reklamcılık, çıkardığınız her işte sizi bir adım daha ileriye taşıyan, özgür bir meslek. Eh, günümüz şartlarında düşünceleri özgür bırakabilmek de büyük bir lüks.

Birlikte çalışmak istediğim markalar / kampanyalar:

Absürt mizahına bayıldığım Skittles ve hedef kitlesini can evinden vuran reklamları ile Heineken. Bunların dışında yeniliğe açık, hedef kitlesi ile samimiyetle bütünleşebilen, Nike gibi sektöre yeni bakış açıları getirerek öncülük eden, cesur markalar ile çalışmak hem ufkunuzu açıyor hem de çok daha keyifli oluyor.

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim:

En büyük hedef mi emin değilim ama Amerikan reklam sektörünü koklamak ve daha sonra oradaki üretim sürecine dahil olmak, kariyerime katmak istediğim bir deneyim. Bunun dışında, arkamda her zaman hatırlanacak, örnek olacak güzel işler bırakmak en büyük hedefim. Cannes’ı da unutmayalım tabii, ödülümü aldıktan sonra denize de girerim hem 🙂

Sektörü sevmeme / Sektörden soğumama neden olan etkenler:

Reklamcıysanız; etrafınızı, hayatınızda olan, yeni tanıştığınız, metroda gördüğünüz insanları, bindiğiniz taksinin şoförünü ve daha birçok şeyi sürekli gözlemliyorsunuz. Bu, sektörün bana kattığı, sevdiğim bir alışkanlığım oldu. Bu noktada herkesin kolayca fark edebileceği gibi yaşadığımız coğrafyanın en güzel özelliği samimiyet. Bazı reklamlarda güzel duyguların, yersiz kaygılarla samimiyetsiz şekilde işlendiğini gördüğümde ise sektörden bir parça soğuyorum.

Birlikte çalışmak istediğim ünlü:

Jon Kortajarena, Nick Bateman, James Franco. Kıpps 😉

Örnek aldığım kişiler:

Tek tek isim söyleyemeyeceğim ama sektöre yıllarını vermiş olmasına rağmen işini aşkla yapmaya devam eden, kendini geliştirmeyi bırakmayan insanların içindeki o sönmeyen heves yaptıkları işe yansıyor ya, işte o zaman imrenerek olmak istediğim nokta burası diyorum.

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Ağustos 2015 sayısında yayınlandı.