Üniversite öğrencisi hayalini paylaştı; Anadolu Efes gerçekleştirdi

Anadolu Efes, üniversite öğrencilerinin hayallerini özgürce paylaşabildiği Dreamstalk hayal platformunun ‘Hayal Ortağı’ oldu ve 21 yaşındaki Emine Biyan’ın “dalış yaparak su altı fotoğrafı çekmek” olan hayalini gerçekleştirdi.

Dreamstalk’un hayali, hayal kurabilen bir dünyaya kavuşabilmek. Amacıysa 2018’te Dünya Hayaller Forumu’nu gerçekleştirerek, dünyanın çözemediği sorunları hayal ile çözebilmek. Bu amaçla Dreamstalk’un kurucusu ve akademisyen Semih Yalman öncülüğündeki ekip, üniversiteleri gezerek öncelikle onlara hayal etmeleri için ilham veriyor. Sonra da hayallerini dinliyor ve imkanları dahilinde gerçeğe dönüştürmek için çalışıyor. Dreamstalk, Türkiye’nin dört bir yanında üniversiteleri ziyaret ederek öğrencilerin hayallerini dinlemeye devam ediyor.

“Geleceğe Sözümüz Var” ilkesi doğrultusunda spordan sinemaya, müzikten tiyatroya, turizmden tarıma kadar birçok alanda destek vermek için çalışan Anadolu Efes de Dreamstalk’un “hayal ortağı” oldu. Bu “hayal ortaklığı” çerçevesinde üç üniversite öğrencisinin hayalini gerçekleştirecek olan Anadolu Efes, ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Emine Biyan’ın hayalini gerçekleştirdi.

Sivas’ta yaşayan ve en büyük hayallerinden biri “dalış yaparak su altı fotoğrafı çekmek” olan 21 yaşındaki Emine Biyan, Ocak 2015’te hayalini Dreamstalk platformunda paylaştı ve hayalinin gerçekleşeceğini hayranı olduğu ünlü belgesel fotografçısı Ali Ethem Keskin’in ağzından öğrendi. İstanbul Akvaryum’da Ali Ethem Keskin ile birlikte önce dalış eğitimi alan, sonrasında da 15.000’den fazla kara ve deniz canlısı ile su altında bulunan Emine, bu anları ise kendisinin ve Ali Ethem Keskin’in çektiği fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

Anadolu Efes, 2015 yılı içerisinde ODTÜ öğrencisi İlayda Macit’in “Bir film setinde yer almak” ve Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan Pınar Açıkgöz’ün “Türkiye’nin ihtiyacı olan bölgelerine kitap götürmek” hayallerini de gerçekleştirecek.

Ali Ethem Keskin Emine Biyan'a Fotoğraf Çekmeyi Anlatırken