Sad but proud

Bu sayıyı hazırlarken hem çok gururlu hem çok üzgün hissediyoruz.

didiGururluyuz çünkü üç senedir festival olarak düzenlenen, yaratıcı endüstrilerin en önemli buluşma noktası Kristal Elma’nın 30 yaş altı gençlere yönelik Future kategorisi bu yıl, JR. ruhunun devreye girmesiyle, genç katılımcılara ilham verebilecek, vizyonlarını genişletecek ve meraklarını giderecek çok değerli isimleri festivale getirdi.

BiTaksi CEO’su Nazım Salur, “Mobilde İnovasyon” başlıklı oturumunda, ona tanınan süre içinde verebildiği kadar çok soruya cevap verdi, hatta oturumu bittikten sonra da salon dışında gençlerin girişimcilikle ilgili sorularını cevaplamaya devam etti; bir zamanlar metin yazarlığı yapan, ardından komediye geçen oyuncu-senarist Gupse Özay’ın stand-up tarzında geçen oturumunda kahkahalar eksik olmadı; merakla beklediğimiz Kötü Kedi Şerafettin filminin yaratıcıları filmle ilgili başka bir yerde göremeyeceğimiz ayrıntıları ve görüntüleri paylaştı; Başka Sinema oluşumunun Direktörü İmre Tezel ve ödüllü bağımsız yönetmen Emin Alper, Türkiye’deki sinema sektöründen bahsetti ve salon dışında da soruları cevaplamaya devam ettiler; Caner Eler ise “Düşünen spor dergisi” sloganıyla büyük bir boşluğu dolduran Socrates dergisi ile spor medyasında yarattıkları değeri anlattı. O da burada saydığım ve sayamadığım diğer tüm konuşmacılar gibi samimiyetle, katılımcıların tüm sorularını cevapladı.

Bu sayıda Future’da gerçekleşen tüm oturumlardan derlediğimiz özet notları bulabilir, QR kodları okutarak video röportajlara ulaşabilirsiniz. Keşke her şeyi aktarabilseydik ama bu, şu an için mümkün olmadı maalesef. Bu yıl katılamayanlar dilerim önümüzdeki yıl o atmosferi yaşayabilirler.

Neden üzgün olduğumuza gelince…

JR.’ı birlikte yarattığımız, ilk sayısından itibaren her konuda her zaman destek olan; bizimle birlikte sabahlayan, her sorumuza cevap veren; endişeli, stresli hissettiğimizde bizi rahatlatan, Passiflora gibi adam, biricik mentorumuz, Lift dergilerinin Yayın Koordinatörü Tolga Tuna, Lift ailesinden ayrılıyor. Kendisiyle artık aynı çatı altında çalışmasak da ona ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olacağını biliyoruz ama yine de, hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak…

So long Tolga Tuna, seni özleyeceğiz…

 

Didem Öner

JR. Yayın Yönetmeni

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Kasım 2015 sayısında yayınlandı.