Keşke Ben Yapsaydım: Kıvanç Kaçakgil

Aralık sayımızda AFI Digital‘in Stratejist’i Kıvanç Kaçakgil “Keşke ben yapsaydım” dediği işi yazdı.

Kıvanç Kaçakgil-sbBugünün yetişkinlerinin pek çoğu, çocukluk yıllarından beri reklamlara maruz kalıyor ve genellikle sıkılıyor. Hepimiz reklam görünce “atlama” butonunu arıyoruz, gerek uzaktan kumanda üzerinde, gerek bilgisayarda.

Bu yüzden reklamlar artık çok daha kısa ve “izlenesi” hale getirilmeye çalışılıyor. Şahsen kendi projelerimde de her zaman biraz daha dolaylı, marka kadar kullanıcıyı da etkileyecek işler ortaya koymaya çalışıyorum. Çünkü ürün ne kadar başarılı olursa olsun, “reklam” algısı uzunca bir süre daha iyi bir konumda olamayacak gibi görünüyor.

Twix de bu çalışmasında markasını tam merkeze koyup kullanıcıyı kaçırmak yerine, eğlenceli ve paylaşılabilir bir hikaye ortaya koymayı seçmiş. Nostalji, reklamın bir başka avantajı. İzleyiciler “Aaa ben bunu hatırlıyorum” dediği sürece, duygusal bağı yakalamanız kolaylaşır. Hepimizin hatırladığı dönemlere bulunulan bu atıflar, çok inceden hedef kitle hakkında da bir bilgi vermesiyle metin yazarının odaklı çalışmasına örnek teşkil ediyor.

Cast seçiminden kostüme, çekim kalitesinden genel konsepte her detayıyla tüketici hedef kitleyi yakalayan, müşteriyi belli ki mutlu etmiş ve muhtemelen hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bu reklamı keşke ben yapsaydım.

Künye

Marka: Twix – “Twix Bites”

Ajans: BBDO

Kampanya: We Would Have Introduced Twix Bites Earlier, But…

Yayın Dönemi: 2014

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Aralık 2015 sayısında yayınlandı.