Teşekkürler!

didiHer şey, bir sene önce Tolga Tuna’nın (Campaign Türkiye’nin eski genel yayın yönetmeni), bana gelip “Campaign Türkiye’nin yeni gençlik yayınını oluşturma sorumluluğunu sen almak ister misin?” diye sormasıyla başladı. Akabinde ekibin genç editörleri olarak biz de masa etrafına toplanmış, “bu dergide neler olmalı?”, “bu dergi nasıl bir fayda sağlamalı?” diye sorarken bulmuştuk kendimizi. Ardından harıl harıl içerikler hazırlandı. Animasyon Cumhuriyeti’nin kurucusu sevgili Özgür Atamer’in bizim için gönüllü olarak hazırladığı logo ve sevgili Cem Dinlenmiş’in hazırladığı –bize göre efsanevi – “JR. Nedir?” kapağıyla, JR. artık hayatımıza girmişti.

İlk aydan 5 üniversitede etkinliğe katılan JR., kendi etkinliğini de ilk kez Mayıs ayında Babylon Soundgarden’daki “Creative Garden” ile gerçekleştirdi. Volkan Öge, Dilan Bozyel, Nilipek ve Spotify Ülke Müdürü Ergül Çivi, etkinliğin konukları arasındaydı. Kristal Elma festivalinin gençlik programı Future için de özel içerik sağlayan JR.’da bir yıl içinde 30 yaş altında 55 konuk yazar; teknoloji, yaratıcılık, sinema, moda, seyahat, müzik ve festivaller gibi pek çok konuda yazı yazarken; 20’nin üzerinde illüstratör ve art direktör de hem Handmade köşemizde çizimleriyle hem Turkcell’in “Öncelikle Elinize Sağlık” köşesinde hazırladıkları ilanlarla yer aldılar.

Bu bir yıl boyunca kapak tasarımında Cem Dinlenmiş’i sırasıyla Leo Lunatic, Murat Palta, Göksu Gül, Dilan Bozyel, Furkan Birgün, Manolya Çelikler, Burak Dak, Vardal Caniş Su, Sancar Dalman, İpek Konak ve Eda Dürüst izledi. JR., ilk doğum günü hediyesini ise kapakta gördüğünüz illüstrasyonu hazırlayan Tayfun Pekdemir’in elinden almış oldu. Genç yetenekleri ortaya çıkarmak, onlara bir platform oluşturmak amacıyla ortaya çıkan JR.’ın misyonuna inanan ve yeteneklerini bu platforma katkı sağlamak için kullanan bu genç sanatçılara gönülden teşekkürler!

Ama sadece buradan teşekkür etmek de yetmez. Her biri birer sanat eseri olan bu kapaklarımız için bir sergi düzenleyerek teşekkürlerimizi bu yolla da sunmak en başından beri planlarımız arasındaydı. Şimdi bu planımızı hayata geçirme vakti geldi.

Buradan isimlerini yazamadığım ama JR.’a kalemiyle destek veren, ‘dergi buraya da gelmeli!’ diye mail atan; kampüslerde, ofislerde her ay dergileri düzenli olarak teslim alan, etkinliklerde her türlü yardım için hep hazır olan tüm takipçilerimize de gönülden teşekkürler! JR. sizin desteğinizle, 30 yaş altındaki tüm üniversite öğrencileri, genç çalışanlar ve sanatçılar için “yaratıcı gençlik platformu” olmayı sürdürmeye devam edecek.

Keyifli okumalar, sergide görüşmek üzere!

Didem Öner

JR. Yayın Yönetmeni

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Mart 2016 sayısında yayınlandı.