Onaranlar Kulübü, şehri onarmaya hazır

Maker Hareketi’nden ilham alarak; paylaşım, yetenek ve deneyim çerçevesinde projeler üreten ve bunları paylaşan Onaranlar Kulübü, çeşitli materyaller ve teknolojiler kullanarak kentlere, insanlara, hayvanlara, bitkilere yani kısacası yaşadığımız çevrenin her parçasına hizmet ediyor.

Bu projeyi güzel kılan bir ayrıntı ise, projede yer alan herkesin aslında kendi işinde çalışıyor ve bu projeye gönüllü hizmet veriyor olması.

Bilde-25.02.2016-15-28-52-750x563

Kulübün şu an için Hayvan Dostlarımız, Onarma, Urban Hacking ve Üretme gibi projeleri var. OK’nin kurucuları ilk projeyi kendileri gerçekleştirdi ve Moda’daki telefon kutularını hackledi. “Yaşadığımız sokaklar ne kadar bizim?” sorusundan hareketle Moda’daki projesini gerçekleştiren ekip, sokakların sözde iyileştirme çabalarıyla daha çok tahrip edildiğini düşünmüş ve işe telefon, doğalgaz ve elektrik kutularıyla başlamış.

z5

Kolektif bir çalışma yürüten OK, 3 boyutlu yazıcılarla saksı üretmeye karar vermiş ve bunları daha sonra güçlü bir tutkalla gri ve kötü görünümlü kutuların üstüne yapıştırmışlar. Sonrasında da saksıların içerisine çiçekleri dikerek en güzel görünümü yakalamışlar. 3 boyutlu yazıcısı olmayan topluluğa bu aşamada yardım eden kuruluş 3Dörtgen olmuş.

ultimaker-1024x651

Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarını da aktif olarak kullanan ekip aynı zamanda gönüllü olmak isteyenleri de ekiplerine bekliyor.