Kapak güzeli: Alacalı Kraliyet Pitonu

didi-300x300Bu ayki kapak güzelimiz bir piton. Temmuz kapağımızda yer alan insansı robot Nao’dan sonra ikinci kez böyle ilginç bir türe yer vermiş olduk. Fotoğraf açısından konuşuyorum tabii, yoksa kapağa taşıdığımız illüstrasyonlar da, yetenekli genç sanatçılar sayesinde bir o kadar enteresan ve her zaman harikulade oluyor.

Fotoğrafın yaratıcısıysa Belen Alkan. Belen’in bulduğu bu Alacalı Kraliyet Pitonu (Piebald Ball Python) sayesinde bir yılana hiç olmadığım kadar yakın olmanın yanı sıra (koluma bile doladım, şahitlerim var) yılanı getiren arkadaş Taylan Ege Şenkul sayesinde bu tür nasıl olur, Türkiye’de yılan nasıl bulunur, bakımı nasıl yapılır gibi çok ilginç bilgiler de edindim. Hatta bu bilgileri JR. editörü Seda Büktel bir sonraki sayıda “Sıra dışı petler” başlığı altında incelemek için hazırlıklara başladı bile.

Yılan adeta onunmuşçasına gayet rahat pozlar veren model Gizem Barlak’ı da buradan ayrıca tebrik ederim. Çekim sonunda özenip biz de bir iki poz verelim dedik ama far görmüş tavşan modunda donakaldık. Kendisi bir de bale figürleri sergiledi!

Kapak hikayesi böyleyken böyle. Onun haricinde bu sayıda, JR.’ın kapak çekimlerinin vazgeçilmez stilisti ve acar moda editörü Gökçecan Yürekli, Mart ayında gerçekleşen İstanbul Moda Haftası’nı yazdı, üstüne iki genç tasarımcıyla röportaj yaptı. Erasmus için Hong Kong’a giden Bengüsu Özcan, bize orada yaşayan üç genç Türk’ün gözünden detaylı bir Hong Kong izlenimi sundu (“Türkiye’den kaçıp gidilecek yerler listesi” hazırlayanlara bu yazı şiddetle tavsiye olunur). Etkinlikleri yakından takip etmeyi seven Sena Hayta da programlarını açıklamaya, bitletlerini satışa sunmaya başlayan müzik festivallerini ele aldı.

Nisan ayı ayrıca İstanbul Film Festivali’nin ve staj başvurularının başladığı bir ay. Bu sebeple festivalde izlenebilecek 10 film önerdik ve “Hangi ajansta staj yapsam?” başlığı altında reklam ajanslarından bilgiler topladık.

Yaşanan tüm olumsuzluklara inat, güzel bahar havalarında, keyifle okumanız dileğiyle…

Didem Öner

JR. Yayın Yönetmeni

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Nisan 2016 sayısında yayınlandı.