Esmiyor!

Yaz geldi, yaz geliyor, ay bir türlü gelemedi derken gümbür gümbür bir yazın içinde bulduk yine kendimizi. Hörül hörül ısınmış bilgisayarları başında ecel terleri döken tüm cünyırları anlıyor; havuz başında, deniz kenarında efil efil keyif yapanlarımıza selamlar gönderiyoruz.

1O1A7173finalv1Haziran’la beraber gelen tek şey sıcak olmadı elbette. Reklam ve pazarlama iletişimi sektörünün her yıl merakla beklediği festivallerden Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali, 63. yılında da birbirinden bomba konu ve konuşmacılarıyla binlerce misafirini ağırladı, yılın en başarılı onlarca kampanyasına “Aslansınız!” dedi. Ayrıntılı bir Cannes Lions dosyasına Campaign Türkiye Temmuz sayısında ulaşmak mümkün. Ama biz de cünyırların sesi olarak, Cannes Lions’ın AKQA desteği ve Google partnerliğiyle hazırlanan ayağı Future Lions’ın kazanan 5 ekibini ve onların her biri ayrı değerli olan projelerini incelemenize sunduk. “Kimmiş bu küçük aslanlar bakim?” diyenlerin birkaç sayfa ileri gitmesi yeterli.

Cünyırların sesiyiz dedik sonuçta, o yüzden bu kadarla da yetinmedik: “Fikrim var ama girişimciliğe hazır mıyım bilmiyorum” diyenlere bir yol haritası sunduk. Bu haritada kendi yolunu bulan, başarı basamaklarını adım adım tırmanan, Türkiye’de ve dünyada oldukça ses getirecek işler yapacaklarına inandığımız farklı girişimlerin kurucuları ve yöneticileriyle bir araya gelip konuştuk. Bir nebze ilham verebilir, yüreklerdeki girişimci kanı harekete geçirebilirsek ne mutlu bize.

Bu ayki kapağımızı ise, “Esmiyor!” nidalarını yeniden sıklıkla duyar olduğumuz şu dönemde, tepesinde çeşit çeşit fikir sunan “Eller” yüzünden iyice hararet yapan sevgili cünyırlara adadık (sanayiye de bekleriz). Kapağımızın yaratıcısı Berkay Dağlar’ı daha yakından tanımak; çalışmalarını detaylı incelemek isteyenleri Inspiration sayfalarımıza buyur ederiz.

Son olarak, GoT severlerin dikkatine! Sizi de Vibe bölümümüzde keyifle okuyacağınızı umduğumuz bir yazı bekliyor. Yine de belirtmekte yarar var: Spoiler yemek istemeyene önermiyoruz. İzleyin, öyle gelin 🙂

Herkese keyifli okumalar…

Seda Büktel

JR. Yayın Yönetmeni

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Temmuz 2016 sayısında yayımlandı.