Yazar ve okurlar için yeni bir mobil platform: Sweek

Kişisel yayıncılık alanının önde gelen isimlerinden Mybestseller, yazarlar ve okurlar için yepyeni bir mobil platform olan Sweek’i tanıtmaya hazırlanıyor.

Sweek, okuyucuların kolayca çevrimiçi ve çevrimdışı olarak hikaye ve kitap okuyabilecekleri, yazarlarla iletişim halinde olabilecekleri; yazarların kolayca hikayelerini yayınlayabilecekleri ve takipçilerle her an etkileşim halinde olabilecekleri mobil bir platform olacak. Sweek ilk aşamada Android ve web üzerinden hizmet verecek, iOS uygulaması ise Temmuz’da AppStore’da yerini bulunacak. Lansman ile birlikte farklı dillerde 20.000 üzerinde kitap ve hikayenin uygulamada yer alması hedefleniyor.

Ekran Resmi 2016-06-30 16.03.20

Akıllı telefon nesli

Sweek okuyucular ve yazarlar için geniş bir kitleye hizmet vermesine rağmen, 7/24 çevrimiçi olan akıllı telefon nesline odaklanıyor. Mybestseller ve Sweek’in CEO’su Peter Paul van Bekkum, bu kitlenin hala çok okuduğunu ancak farklı yolları tercih ettiğini söylüyor. Farklı alanlarda da olduğu gibi akıllı telefon yayıncılık dünyasında da önemli bir yer almaya başlıyor ve yayıncılar yükselen bu yeni trend ile buluşmanın yollarını arıyor.

Ekran Resmi 2016-06-30 16.01.31

Kısa hikayelerden, tefrika romanlara

Yazarlar tüm dillerde ve türlerde içeriklerini yayımlamak için Sweek’i kullanabilir. Aynı zamanda Sweek, birbirini tamamlayan yazılardan oluşan dizi yani tefrika romanın da yazımını kolaylaştırıyor. Kısa hikayelerin yanı sıra, Sweek’in geleneksel kitapların bölüm bölüm yayınlanacağı ilgi çekici bir platform olması bekleniyor. Birbirini tamamlayan bu yazı dizileri okuyucuların dikkatini çekmek, yeni takipçiler kazanmak ve okuyucular ile etkileşime geçmek için potansiyel bir alan olarak görülüyor.

Ekran Resmi 2016-06-30 16.01.22

Okuma ve yazma sosyalleşiyor

Kullanıcılar beğendikleri hikayeleri anında sosyal medya kanalları üzerinden paylaşabiliyor, sevdikleri yazarları kolayca takip edebiliyor ve yazarlarla etkileşime geçerek onlara anında geri bildirim verebiliyorlar. Yazarlar ise tek bir hareket ile doğrudan takipçilerine ulaşabiliyorlar.

Ekran Resmi 2016-06-30 16.03.05

Yazarlar için pazarlama aracı

Sweek eş-kurucusu ve pazarlama müdürü Sabine van der Plas, Sweek’in yazarlar ve geleneksel yayıncılar için ideal bir pazarlama aracı olduğunu düşünüyor. Sweek üzerinden paylaşılacak heyecan verici içerikler ile yazarlar kolayca, dijital dünyanın yerlileri de dahil olmak üzere, sadık bir hayran kitlesi oluşturabilecek. Aynı zamanda Sweek, yazarlar için kitap satışını destekleyecek bir araç haline geliyor.

Ekran Resmi 2016-06-30 16.01.27

Yayıncılığa yeni bakış açısı

Sweek ile birlikte, Mybestseller yazarlara ve yayıncılara kişisel yayıncılık ve mobil yayıncılık alanlarında kapsamlı çözümler sunuyor, stratejilerin hızla değiştiği yayıncılık dünyasına bu tip çözümler hızlıca entegre edilebilinir. Mybestseller yayınevlerinden bağımsız tüm yazarlara kitaplarını Amazon vb. satış kanalları aracılığıyla basılı veya e-kitap olarak yayınlama ve sosyal medya üzerinden yüksek kar marjı ile satışa sunma fırsatı sağlıyor.