Kristal Handmade vol.1

Sektörün cünyır art direktörleri, Kristal Elma özel sayısı için kendilerine yönelttiğimiz soruları tasarımlarıyla cevapladılar. Bugünkü Jr. Handmade köşemizin konukları Dekatlon Buzz Jr. Art Direktörü Burak GürsesYouthworks Art Direktörü Ceren İçdem ve  Manajans/JWT Jr. Art Direktörü Oktay Metin oldu.

burak-gursesBurak Gürses
Jr. Art Direktör, Dekatlon Buzz
İstanbul Aydın Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olan Burak, uzun yıllar basketbolla ilgilenmiş olmanın kendisine verdiği yetkiye dayanarak idolü olarak LeBron James’i seçmiş. Bir de Batman’i. Tasarım yaparken deep house ile ritim bulup ardından bu ritmi kahveyle desteklediğini söyleyen Burak’ın çalışmaları, kedisi Miu’nun onayından da mutlaka geçiyormuş.

handmade-burak-gurses1

handmade-burak-gurses2

handmade-burak-gurses5

handmade-burak-gurses4

handmade-burak-gurses3


 

ceren-icdem

Ceren İçdem
Art Direktör, Youthworks
Bursa doğumlu Ceren, Fen Lisesi mezunu. Sabancı Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliğine başlamışken aklını görsel iletişim tasarımı çelmiş. Baktığı yerde garip hayvanlar, canavarlar görüp onları çizmeyi çok seviyor. En büyük hayallerinden biri günün birinde İzlanda’ya gitmek. Ona göre İzlanda dünyadan değilmiş gibi ve yaratıcılığın merkezlerinden biriymiş.

ekran-resmi-2016-10-04-09-51-29

ekran-resmi-2016-10-04-09-51-49

ekran-resmi-2016-10-04-09-52-18

handmade-ceren-icdem3

ekran-resmi-2016-10-04-09-52-30


 

oktay-metin


Oktay Metin
Jr. Art Direktör, Manajans / JWT
Sinan Üniversitesi Resim Bölümü'nü terk ettikten sonra, lisans hayatına Marmara Üniversitesi Grafik Bölümünde devam eden Oktay, eğitiminin 8. senesine hazırlanıyor. Bu kısa süreye(!), SaltSanat’ta 5 yıl Desen Eğitmenliği, 1 yıl Erasmus, 1 yıl da staj sıkıştırmayı başardı. Şimdilerde ise Manajans’ta Jr. Art Direktör’lük yaparken, serbest tipografi ve illüstrasyon tarzındaki çalışmalarını sürdürüyor.

 handmade-oktay-metin1handmade-oktay-metin3handmade-oktay-metin5handmade-oktay-metin2handmade-oktay-metin4

 

Bu çizimler ilk olarak JR. by Campaign’in Ekim 2016 sayısında yayımlanmıştır.