Aydın Üniversitesi’nden mobil oyun eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Sürekli Eğitim Merkezi gençler ve teknoloji meraklıları için “Mobil Oyun Geliştirme Eğitimi” düzenliyor.

istanbul-aydin-universitesi-surekli-egitimİAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Ramazan Noyan Culum “Mobil oyunların popülaritesinin çok yüksek olmasına karşın, ülkemizdeki geliştirme çalışmalarının kısıtlı kaldığını görüyoruz. Yeterli know-how olmaması, kaynakların İngilizce olması, oyun yazılımcılığının özel bir bilgi ve tecrübe birikimi gerektirmesi gibi çeşitli sebeplerle sektörün oluşması zaman alıyor. Eğitimde bir mobil oyunun nasıl hazırlandığının başlangıçtan yayın aşamasına kadar tüm detaylarıyla öğretilmesi planlanıyor. Eğitimin sonunda katılımcılara birer sertifika da verilerek uzmanlıkları belgelendirilecek” diyerek programın amacından bahsetti.

Atölye çalışması şeklinde tasarlanan “Mobil Oyun Geliştirme Eğitimi” programında katılımcıların örnek bir mobil oyunu başlangıçtan yayın aşamasına kadar uygulamalı olarak geliştirmesi sağlanacak. Mobil oyunlardan gelir elde etme yöntemlerinin de anlatılacağı eğitim; yayın sonrası yapılacak çalışmalar ve start-up kuruluşu gibi konuların da aktarılmasıyla tamamlanacak.

Program hakkında bilgi almak isteyenler sem.aydin.edu.tr adresini ziyaret edebilir.