Hayatım Reklam: Yiğit Durdağ

Aralık sayısında, Hayatım Reklam köşemizin sorularını Manajans JWT Dijital Metin Yazarı Yiğit Durdağ cevapladı.


 

Yigit-Durdag Reklamcı olma sebebim:
Okulla aram pek iyi değildi. Akşam lisesinden mezun oldum, üniversiteye ikinci senemde özel okul yazarak girebildim. Listede reklam yedinci sıradaydı. Falana filana devam edilir ama özetle; evren nasıl oluştuysa ben de öyle reklamcı oldum.

İş tanımım vs. gerçekte yaptığım:
Künyede dijital metin yazarı olduğum hakkında kesin bilgiler var. Ama şu ana kadar TV’ye daha çok iş yaptık diyebilirim. Gazete kupürlerinden Excel’e yazı geçirmekten, kampanya örmeye kadar geniş bir iş aralığım var. Henüz hepsinin başındayım.

Birlikte çalışmak istediğin markalar / projeler:
Adidas’ın, Old Spice’ın ve Budweiser’ın kampanyaları birbirinden güzel. Onların herhangi bir tarafından tutmak isterdim, o çalışma ortamında toz yutsam bana yeter gibi. Bunun dışında spesifik olarak bir marka söyleyemem ama Japon reklamlarını çok tüketiyorum, rasyonelliğin yanından geçmeyen ve duygulara yönelik çalışan beyinlerine özeniyorum. Soruya da cevap vermeden geçmeyeyim; Adidas “Haters”.

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim:
Karakterimi ve hevesimi korumak.

Sektörü sevmeme / Sektörden soğumama neden olan etkenler:
Olmayan bir şeyi ortaya çıkarmak, işe olan tutkumun en kuvvetli sebebi. Projenin son nefesine kadar zaman planını ekibinle yapmak güzel. Teslim tarihi belli ama dar alanda özgürlük yaşamak keyifli, alışığız Türkiye’den. Her ne kadar insanlar tarafından artık “HÖÖÖÖ istediğin gibi giyin, cumaları da içersin kanka” diye dalga geçilen bir konu haline gelse de, istediğin kıyafetleri giyip gelebilmek büyük ayrıcalık, etrafıma baktığımda bir oh çekiyorum. Bir de yaptığın işe saygı duyduğunu gözlemleyen direktörlerin varsa biraz daha uyuyup gelmek mümkün, ne hoş.

Gelelim diğer ele. İşini ortalama ya da iyi yapıp, üstüne düşen görevleri yerine getiren çalışanlara, taşımakta zorlanacakları, anlamsız yükler verilebiliyor. Sonra o yüklere, “gelişmen için ama” etiketi takılıyor. Bence sistemli bir şekilde gelişim sağlanabilir. Karakteri paramparça eden, yaşamı kısaltan, saç döktüren bir gelişime kimsenin ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum

Birlikte çalışmak istediğin ünlü:
Louis C.K. ve Rick and Morty.

Örnek aldığım kişiler:
Tanımadığım insanları yazmak yerine, hem karakteri hakkında bilgi sahibi olduğum hem de nasıl iş çözdüklerini bildiğim insanları yazacağım. Tuğbay Abi tanıdığım en yaratıcı ve kıvrak zekalı insan. Aytaç Şahin bana işe nasıl bakmam gerektiğini öğreten sabırlı bir arkadaş ve ortak oldu. Semih Türkmen yakın arkadaşım olur, kısa zamanda yaptığı işler ve hala tanıdığım Semih olması örnek alınası bir davranış. Doğukan Doğan da her zaman güle oynaya iş yapabildiğim, kafası açık bir arkadaşım.

Şimdiye kadarki en favori çalışmam:
Henüz sevdiğim bir çalışmam yok.

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Aralık 2016 sayısında yayımlandı.