Elton John, en yaratıcı videoları bekliyor

AKQA, Pulse Films ve YouTube’la güçlerini birleştiren Elton John, başlattığı "Elton John: The Cut" adındaki yarışmaya dünya üzerindeki tüm müzikseverleri davet ediyor. Yarışmanın amacı üç ikonik şarkıya eşlik ederek tarihe geçecek videoları bulmak.

“Bu projeyi YouTube ile beraber yürütmemizin nedenlerinden biri genç film yapımcılarını bu üç şarkı için görsel fikirler yaratmaya teşvik etmek ve daha genç hayranlarla bunları paylaşma şansı yakalamak,” diye açıklıyor Sir Elton John.

Aşağıdaki videoda Elton John ve bu üç şarkıyı yazan söz yazarı Bernie Taupin, yarışmanın duyurusunu yapıyorlar. Bu yıl ikilinin kurduğu ortaklığın 50. yıldönümü.

YouTube yaratıcıları Kurt Hugo Schneider, PES ve Parris Goebel, resmi yarışma jürisine gidecek shortlist’leri belirleyecek. Jüri, Dreamworks CEO’su Jeffrey Katzenberg, Grammy ödüllü yönetmen Melina Matsoukas ve Golden Globe ödüllü yönetmen Barry Jenkins’ten oluşuyor.

Her videonun farklı sanatsal unsurları içermesi gerekiyor; "Rocket Man" animasyon, "Tiny Dancer" canlı çekim olmalı ve "Bennie and the Jets" ise koreografi içermeli.

Başvurular, 23 Ocak’ta sonlanacak ve kazanan üç kişinin videoları bu yaz YouTube’da yayınlanacak.

Aşağıda da PES’in gençlere ilham vermek amacıyla "Rocket Man" için hazırladığı videoyu görebilirsiniz.