Hayatım Reklam: Burçak Akan

Hayatım Reklam köşemizin Ocak 2017 konuğu, Working Metin Yazarı Burçak Akan (23) oldu.

Reklamcı olma sebebim:

Lise dönemimde güzel sanatlara hazırlanıyordum, sonrasında hevesimi kıran bir şeyler oldu ve “en rahat hissedeceğim meslek” arayışına girdiğimde reklamcılıkla tanıştım. Çünkü reklamcılık; işe giderken özgürce giyinebilmek, rahat ve eğlenceli insanlar, eğlenceli fikirler, happy hour’lar demekti. Her gün işe giderken lanet ede ede gitmeyeceğim bir meslekti. Galiba bu mesleği tercih etme sebebimin anahtar kelimesi “eğlenceli”.

İş tanımım vs. gerçekte yaptığım:

Belki bu sorunun cevabını karşılamayacak ama anlatmak isterim. Reklamcı olduğumu söylediğimde genç insanların değil de ileri yaş grubunun çok tatlı tepkileri oluyor. Üniversiteyi kazandığımı bir arkadaşımla beraberken öğrenmiştik yazlıkta, o hukuk kazanmıştı ben de reklamcılık. Komşumuz olan bir teyze bize hangi bölümleri kazandığımızı sorduğunda arkadaşım hukuk kazandığını söyleyince bir bayram havası olurken, ben söylediğimde sadece bir tebessüm ve “ 🙂 e olsun.” gibi bir tepki almıştım. Benim iş tanımım ise “e olsun”dan çok daha fazlası.

Birlikte çalışmak istediğim markalar / kampanyalar:

Adidas ile çalışmayı gerçekten isterim. Hafif asi ve ukala tarzını seviyorum. Hayvan haklarıyla alakalı bir projede yer almak da bana çok keyif verir.

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim:

Heyecanımı korumayı umuyorum.

Sektörden soğumama neden olan etkenler:

Sektörden soğumama pek sebep olmuyor ama bir iç burkması yaşatmıyor değil bu konu; sizi çok heyecanlandıran bir fikir buluyorsunuz, “Tamam, evet bu oldu, harikayım!” diyorsunuz ama karşı taraf sizin tam olarak fikrinizi anlamadığında ya da sizin baktığınız açıdan bakmadığında küçük kalbiniz sarsılıyor. Tabi bu ortalama 10 saniye sürüyor ve hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsunuz. Çünkü yaşasın sadece sizin anladığınız ve sonsuza kadar size kalan fikirler!

Birlikte çalışmak istediğim ünlü:

Yunan yönetmen Yorgos Lantimos ile bir iş yapmayı çok isterdim. Adamın bambaşka bir bakış açısı var.

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Ocak 2017 sayısında yayımlanmıştır.