!f’ten 5 film 32 şehirde gösterilecek

Dünyada ilk kez 8 yıl önce !f İstanbul tarafından başlatılan ‘alternatif film dağıtım ve paylaşım’ projesi !f², bu yıl Adana’dan Denizli’ye, Gümrü’den Lefkoşa’ya !f filmlerini 32 şehir ve 42 farklı noktaya taşıyor.

İş Bankası Maximum Kart ve İş’te Üniversiteli partnerliğinde beşinci kez düzenlenen !f², Anadolu Kültür danışmanlığında ve Mediatriple tarafından sağlanacak online video platform ile gerçekleşecek, birçok önemli filmi İstanbul ile aynı anda Anadolu’daki ve komşu ülkelerdeki sinemaseverlerle buluşturacak.

Bu filmler festivalin son üç günü olan 24, 25 ve 26 Şubat tarihlerinde İstanbul’da gösterilecek. Ayrıca, Anadolu’nun farklı şehirlerinin toplum merkezlerinde Suriyeli mültecilere özel Arapça altyazılı gösterimler de yapılacak.

!f² kapsamında bu yıl; Reha Erdem’in Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü’yle dönen son filmiKoca Dünya”; Richie Mehta filmi India in A Day/Bir Günde Hindistan; David Lynch’in “Fil Adam” klasiğiyle karşılaştırılan The Giant/Dev”; animasyon türündeki Window Horses/Camdan Atlar” ve Venedik film festivalinden ödüller toplayan Tanna” gösterilecek.

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 26 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 3-5 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 17-19 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için biletix’te %10 indirimle ön satışa çıkacak.