Keşke Ben Yapsaydım: Eren Ekici

Smartis Interactive Metin Yazarı Eren Ekici (23), Keşke Ben Yapsaydım dediği işi Ocak 2017 sayımızda yazdı.

Kendi küçük dünyalarımızın yalnızlarıyız hepimiz. Sabah yüzümüzü yıkadığımızda vuran su, bizi bekleyen kıyafetlerin dağınık duruşu, yalnız başına ütülenmiş bir tişörtün izi bile geçmiyor bazen. Bir kabulleniş içinde yaşadığımız bu hayatı ciddiye almak bizi yalnız bir robota dönüştürebiliyor. Hislerimizle yaşamak en mümkünüyken, hislerimizi unutup kendi yalnızlığımızı oluşturuyoruz çoğu zaman.

Öyküsü olan reklam filmleri, cümlelere gerek duymayan bir hayat hikayesi olarak yerini almayı hep başarmıştır bende. İzlerken kendi hikayemizi yazmak her zaman daha etkileyici olur unuttuğumuz hisleri bulmamız konusunda. Hatırlatmak ya da hatırlamak adına her saniyesinde durdururuz kendimizi. Farklı bir hikayede kendimizi bulmak empati kurmanın en kolay yani “sunulmuş” yoludur aslında.

Bir fabrikada gece vardiyasında çalışan yalnız bir güvenlik görevlisinin hikayesine tanıklık ettiğimiz bu reklam filminde Justino bizi kendi dünyasına, bu vesilesiyle de modern zamanın yalnızlığına sürüklemeyi başarıyor.

Hayatın tesadüflerini yansıtmayı başaran film, diğer Noel reklamlarından farklı ufuklara açılan bir kapı aralıyor bir anda. Tüm arkadaşlarından ayrı, kendi halinde çalışan Justino, onların hayatına kendi yalnızlığı ile dokunmayı başararak öz değeri ile yüzleşiyor. Adı piyango listelerine giren Justino, son perdede görünür olmayan yalnızlara da umut vermiş oluyor.

Kimi zaman bir piyango bileti, kışın terk ettiğimiz montu tekrar giymek gibidir. Cebimizden çıkacak tesadüfi bir mutluluk hissi ile yüzleştirir bizi.

Geride bıraktığımız koca bir senenin ardından yalnızlık olgusuyla baktığımda, Justino’nun umut dolu, kendimi bulduğum hikayesi için “Keşke Ben Yapsaydım” dedim.

Umut kapıdaysa eğer, biz de başarabiliriz. Ee, o zaman hoş geldin 2017.

Künye

Marka: The Spanish Lottery

Kampanya: “El Mayor Premio Es Compartirlo” / “The Greatest Prize Is Sharing”

Ajans: Leo Burnett Iberia (Madrid)

Yayın Dönemi: Kasım 2015

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Ocak 2017 sayısında yayımlandı.