YouthWorks’e YouTube’dan özel derece

Artık gençlerle etkileşim kurmak isteyen markalar için video içerik en etkili çözümlerden birisi olarak öne çıkıyor. Bu markalarla gençler arasında iletişim kurmak için 2016 yılının başında kurulan YouthWorks, Türkiye’de Branded Content Strategy, Video Content Creation, Branded Collaborations alanlarında YouTube Company Certified olan ilk kreatif ajans oldu.

Türkiye’de Y ve Z jenerasyonu, toplam nüfusun % 60’ı yani 47 milyon kişi. Bu gençlere konvansiyonel iletişim mecralarıyla ulaşmaya çalışmak her zamankinden çok daha zor. Artık gençler dijitalde sosyalleşmekten çok içerik tüketmeye yönelmeye başladı. Gençler için online video izleme, içerik tüketiminin dominant formatı oldu. Türkiye'de 32 milyon kişi her gün ortalama 54 dakika online video izliyor.

Bir ajansın YouTube Certified olabilmek için tüm ajans çalışanlarının en az %75’inin YouTube’un zorunlu kıldığı sınavlardan ve eğitimlerden geçmesi gerekiyor. Ajansın en az % 75’i bu sertifikayı aldıktan sonra kurum olarak Youtube’un global Creative Services Directory (CSD) listesinde onaylı çözüm ortağı olarak listelenip Brand Partner Program’ına seçilmek de gerekiyor.