Obama’nın Darmstadt taraftarı olduğunu biliyor muydunuz?

ABD'nin eski başkanı Barack Obama, hayatını Bundesliga'da devam ettiren Darmstadt 98'i Twitter'dan takip etti.


Haber değerini sorgulamayın. Şimdiye kadar birçok ünlünün desteklediği futbol kulüplerini öğrendik ancak böylesine denk gelmemiştik. Örneğin Kraliçe II. Elizabeth'in Arsenal, James Bond'un Liverpool taraftarı olduğu biliniyordu. Hatta Michael Jackson, gittiği bir konser sonrasında ABD'ye Nice formasıyla dönmüştü! Popülaritesi Almanya'da bile çok olmayan Darmstadt, şu anda Barack Obama'nın takip ettiği tek profesyonel futbol kulübü konumunda!

Kişisel Twitter hesabında 631 bin kullanıcıyı takip eden Obama'nın bu yolla takipçi kasmaya çalıştığını düşünenler yok değil. Alman kulübünü takip ettiğini ortaya çıkaran ise yerel bir radyo kanalı oldu. 631 bin hesap arasında derin bir kazı yapan kanal emekçilerine de buradan bin selam olsun. Bu haberin gündem olmasıyla birlikte Darmstadt'ın sessiz kalması beklenemezdi. Kulübün  futbolcularından Terrence Boyd hemen kamera karşısına geçirildi, eline vatandaşı Obama'nın adını taşıyan bir forma tutuşturuldu ve eski başkan Böllenfalltor Stadı'na davet edildi. 

Almanya'nın Bild gazetesi, 2008 yılında Obama'nın West Ham United'a gönül verdiğini, onu taraftar yapanınsa üvey kardeşi Auma olduğunu yazmıştı. İngiliz ekibinin menajeri Gianfranco Zola da "Obama eğer stadımıza gelir ve bir maçımızı izlerse bundan büyük mutluluk duyarız. Ancak önümüzdeki günlerde çok meşgul olacağı için şimdilik bu mümkün gözükmüyor" açıklamasıyla açık davet yollamıştı. Belki Darmstadt başarılı olabilir!