Hayatım Reklam: Erge Güçlü

JR. Şubat sayısının Hayatım Reklam diyen ismi, MEC/groupM Business Intelligence Executive’i Erge GÜÇLÜ (24) oldu.

Reklamcı olma sebebim: 

Her zaman edebiyata ilgili, fazla kitap okuyan, yazan, en önemsediği yeti yaratıcılık olan biri oldum. İçinde iyi fikirler ve yaratıcılık olan her şey beni aşırı heyecanlandırıyor. John Hegarty’nin “YARATICILIK  – Kuralları Boşverin” ve “REKLAM – Zekayı Sihre Dönüştürmek” kitaplarını okuduktan sonra “ben bu sektörde çalışmalıyım” kararını net olarak vermiştim. Üniversite son sınıfta ve mezun olduktan sonraki bir sene, kendi alanında lider olan şirketlerin asla benle alakası olmayan departmanlarında çalıştım. Hegarty istifa edip istediğim sektöre geçmeme cesaret veren kişi oldu diyebilirim.

İş tanımım vs. gerçekte yaptığım:

Big datayı yorumluyor, hedef kitle analizi yapıp içgörü çıkartıyoruz. Gerçekte olan; bu insanlar ne yer ne içer nerede gezer ne sever’i kovalamak tabi. Ayrıca fikirler bulup tatlı projelerle buluşturuyoruz. Strateji sunumlarıyla, konkurlarla hayatımızı renklendiriyoruz. Gerçekte olan da bu. Yalan yok.

Birlikte çalışmak istediğim markalar / kampanyalar: 

Kimsenin duymadığı bir markayı büyütüp bilinir hale getirmek isterdim. İşimiz bu nasıl olsa, burası markaların büyüdüğü yer. Büyük markalardan ise Coca Cola, Mercedes Benz, BMW, Apple, Samsung, Nike gibi markalar ile çalışmak isterdim.

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim: 

Klişe bir cevap olarak kendi ajansımın Cannes’da ödül alması konusuna yükseliyorum ben de.

Sektörü sevmeme / sektörden soğumamam neden olan etkenler: 

Sektörü seviyorum çünkü dinamik, enerjik, genç. Kendinden bir şeyler katabildiğin, kendine de çok şey katabildiğin, hep yeni kalman gereken, asla körelmediğin bir dünya. Ayrıca etrafımda atomu parçalıyormuş ciddiyetiyle hiç umurunda olmayan işler yapan değil de yaptığı işten keyif alan insanları görmeyi seviyorum.

Birlikte çalışmak istediğim ünlü: 

Bob Dylan ile çalışmak isterdim.

Örnek aldığım kişi(ler): 

En başta bahsettiğim gibi John Hegarty’yi örnek alıyorum. Bunun dışında müziğine ve kalemine hayran olduğum kadın Patti Smith var. Ursula K. Le Guin de kitaplarını kıskanacak kadar beğendiğim bir kadın yazar.

Şimdiye kadarki en favori çalışmam:

6 aydır sektördeyim bu soruya cevap vermem komik olabilir. Bunları birkaç sene sonra konuşalım o zaman size ballandırarak anlatırım.

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Şubat 2017 sayısında yayımlandı.