​Silikon Vadisi’nin yeni yolcuları için başvurular başladı

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından organize edilen ve bu sene 13.'sü düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler’in (YFYİ) 2017 yılı başvuru dönemi başladı.

"Yeni Fikirler Yeni İşler” hızlandırma programı, hem fikir aşamasındaki girişimcilere hem de yolun başında olan şirketlere iş fikirlerini geliştirmeleri için destek oluyor. 

YFYİ’ye başvurmak isteyen girişimcilerin 20 Mart 2017, saat 24.00’e kadar http://yfyi.odtuteknokent.com.tr adresini ziyaret ederek başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

Programın başvuru aşamasından sonra başarılı bulunan girişimler, Türkiye’de gerçekleşecek ön-hızlandırma ve eğitimler ile yedi haftalık Amerika kampına hazırlanıyor. Bu yedi haftalık süreci başarıyla tamamlayan girişimler Silikon Vadisi ekosisteminde yoğun eğitim, mentorluk ve network faaliyetleri gerçekleştirerek ABD piyasasına girişlerini hızlandırıyor.

YFYİ'de gibi fikir aşamasındaki girişimlere “TÜBİTAK BİGG Teknogirişim Sermaye Desteği” ile T-BIGG programı kapsamında 150.000TL teşvik fırsatı sunulurken, YFYİ’den başarıyla mezun olan girişimler de ODTÜ TEKNOKENT Kuluçka Merkezi’nde ve ODTÜ TEKNOKENT’in San Francisco Merkezi T-JUMP’ta bir yıl ücretsiz ofis sahibi olma şansını elde ediyor.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl değerlendirmeler başvuru süresinden itibaren başlıyor ve başarılı görülen projelere ODTÜ TEKNOKENT’in San Francisco’daki hızlandırma merkezi T – JUMP Ventures’dan online eğitim ve mentorluk desteği alıyor. Bu online eğitimi başarıyla tamamlayan girişimler ise, T – JUMP Ventures’in Amerika’daki eğitimine hak kazanıyor.

YFYİ hızlandırma programında değerlendirmeye alınan ve başarılı görülen projelerle gerçekleştirilecek “Demo Günü” ise 14 Ekim’de ODTÜ TEKNOKENT’te düzenlenecek.