Hayatım Reklam: Ulaş Bayhan

JR. Mart sayısının Hayatım Reklam diyen ismi Walks Digital Metin Yazarı Ulaş Bayhan (26) oldu.

Reklamcı olma sebebim:

Bu soruya vereceğim en net cevap, reklamcılığın kendi içerisinde birbirinden farklı pek çok disiplini barındırması olur. Edebiyatın, müziğin, teknolojinin, sinemanın ve en önemlisi hayal gücünün bir arada bulunduğu başka bir meslek yoktur herhalde. Bu saydıklarım dışında önemli olan bir diğer nokta da, reklamcılık sayesinde aynı anda birden fazla markanın çalışanı oluyorsunuz. Birbirinden farklı sektörlere kafa yoruyor, onların ürünlerini kendi markanız gibi sahipleniyorsunuz.

 

Birlikte çalışmak istediğim markalar / kampanyalar:

Aslında hem yerelde hem de globalde yaptıkları işleri hayranlıkla takip ettiğim onlarca marka var ama bunların içinde başı çeken tabi ki Heineken! Dijital, TVC ya da basılı mecra fark etmiyor onlar için. Heineken dışında, Volvo, Diesel ve Lego ile de çalışmak isterdim.

 

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim:

Ödüllere çok fazla inanan biri değilim. Bu yüzden ödüller kazanmak yerine Ice Bucket Challenge gibi tüm dünyayı peşinden sürükleyecek bir kampanya yaratmak bana çok daha cazip geliyor.

 

Sektörü sevmeme / sektörden soğumama neden olan etkenler:

Sektörü sevmemin en büyük nedeni zihninizin sürekli dinç kalmasını sağlaması. Sektörden soğuma sebebim ise yoğun çalışma ortamı ve uzayan iş saatleri. Bu yüzden ister istemez sektörle aramıza ufak kırgınlıklar girebiliyor.

Birlikte çalışmak istediğim ünlüler:

Eric Cantona, Daniel Day-Lewis, Ellen DeGeneres ve Gisele Bündchen diyorum. 🙂

 

Örnek aldığım kişiler:

Annem ve babam diyebilirim. Çünkü ne olursa olsun hep pozitif ve çözüm odaklılar. Örnek almanın dışında yaptıkları işlerden etkilendiğim kişiler olarak Aziz Nesin, Kurt Vonnegut, Dan Wieden, Danny Boyle, Fikret Muallâ, Guy Ritchie, Leo Burnett, Irvine Welsh’i sayabiliriz.

 

Şimdiye kadarki en favori çalışmam:

İçime sinen her iş favorim oluyor genellikle. Bu soruya birkaç yıl sonra tekrardan cevap vereceğim.

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Mart 2017 sayısında yayımlanmıştır.