Amerika küçük bir rollercoaster’a nasıl dönüşür?

Fotoğrafçı Aydın Büyüktaş, sürrealist fotoğraflarıyla Amerika’yı adeta küçük birer rollercoaster’a dönüştürdü.

Daha önce İstanbul’un çeşitli bölgelerinde çektiği fotoğraflara kattığı sürrealist bakış açısıyla “Flatland: A Romance of Many Dimensions” isimli bir çalışmaya imza atan Aydın’ın ikinci durağı ise Amerika oldu. M.C. Escher’in çalışmalarından esinlenen sanatçı, Flatland II ismini verdiği yeni serisinde bu kez Amerika’yı baş aşağı etti.

Sonsuz otoyollar, geniş alanlar ve terkedilmiş sanayi alanlarını özellikle seçen sanatçı, Amerika’ya ilk yolculuğunu yapmadan önce Google Map üzerinden araştırma yapıp çekim yapabileceği noktaları keşfetmiş. Ardından da Kasım ayında Houston’a doğru yola koyulmuş.

Houston’a geldikten sonra bir Jeep kiralayan ve Texas, New Mexico, Arizona, Nevada ve Güney Kaliforniya boyunca yollara düşen Aydın ardından tekrar Türkiye’ye dönüp keşiflerinin üzerinde çalışmış. Zira gördüğünüz fotoğraflar yalnızca çekim sonrası fotoğraf üzerinde yapılan oynamalarla sınırlı değil. Doğru açıyı yakalayabilmek adına sanatçı, çekimler öncesinde de her bir lokasyon için 3 boyutlu yazılımlar üzerinde çalışmalar yapmış. Sonrasında da drone’la çekimleri gerçekleştirmiş ve Photoshop’la üzerinde oynamış.

İşte mekan algınızı biraz bozması ve size Inception ya da Interstellar filmlerinden bir sahne olduğu izlenimi yaratması muhtemel o çalışmalar: