​Facebook’tan canlı yayın ve yorum yenilikleri

Sosyal medya platformlarında oldukça yaygın olan canlı yayın özelliği uzun zamandır mobil cihazlarla birlikte anılıyor. Ancak Facebook, yenilikleriyle bilgisayar kullanıcılarını da düşünüyor.

Facebook Live ile canlı yayın akımının liderlerinden olan şirket, artık bu özelliği laptop ve masaüstü kullanıcıları için de sunmaya başladı. Bunun için sayfanın üst tarafındaki "gönderi oluştur" seçeneğine tıklamak yeterli. 

Sistem bilgisayarın dahili kamerası ile birlikte çalışabilmesinin yanında destekleyen harici kameralarla da yayına imkan tanıyor. Stuff'ın haberine göre Facebook bu özelliğiyle oyunseverleri de kendisine çekmeyi hedefliyor. Oyuncular bu sayede Facebook hesabıyla Twitch hesabı varmış gibi canlı yayın yapma imkanına kavuşacak.

Şirketten gelen bir diğer yenilikse yorum formatına gelecek olan değişiklikler. Bundan böyle Facebook'ta yapılan yorumlar Messenger'dakine benzer bir görünüme sahip olacak. Yani yorumlar konuşma balonları şeklinde gözükecek. 

Şimdilik test aşamasında olan yorumlar, önümüzdeki haftalarda eklenen birkaç yenilik ile birlikte tüm Facebook kullanıcılarına sunulacak.