Apple, yeni ve özgün uygulamasını sunuyor

Apple, Instagram ve Snapchat’ten ilham alarak “Clips” adında yenilikçi ve yaratıcı bir uygulama geliştirdi. “Clips”, bu önemli uygulamalardan ilham almış olsa da Apple’ın “Farklı Düşün” sloganına sadık kalarak kullanıcılara ayırt edici özellikler de sunuyor.

Snapchat ve Instagram’dan farklı olarak Apple’ın bu yeni uygulaması eğlenceli ve benzersiz tasarımını ön plana çıkararak ve video klipleri, fotoğraflar ve müziği birleştirerek kendi kısa filminizi hazırlamanıza imkan veriyor. Bundan sonra iMovie kullananlar, bunu yeni uygulamayla rahatça değiştirebilirler artık.

Bu çok yönlü uygulama “Live Titles” adında gelişmiş bir özelliğe sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, yalnızca seslerini kullanarak hareketli konuşmalar yaratabilir. Eğlenceli tam ekran animasyon posterler ve çizgi roman filtrelerini kullanarak videolarınıza daha fazla canlılık ve yaratıcılık katabilirsiniz. “Live Titles” şu ana kadar 36 farklı dilde kullanıma uygun ama Apple bu dillerin sayısını arttırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

“Clips” uygulamasıyla hazırladığınız videoları tek bir butona basarak farklı sosyal medya kanallarında rahatça paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda, en sık iletişime geçtiğiniz veya önceden videolarınızda çıkan insanların kimliklerini belirlemek gibi bir özelliğe de sahip.

Nisanın başından itibaren App Store’da ücretsiz indirebileceğiniz “Clips” yalnızca iOS 10.3 sürümü olan aletlerle uyumlu olacak.

Aşağıda da tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kaynak: designtaxi