Geleceğin oyunları nasıl görünecek?

Kısa bir süre önce yönetmen ve animatör Magali Barbe, Strange Beasts adındaki kısa filmini yayınladı. Bundan önce büyük bütçeli Hollywood filmlerinde ve reklam projelerinde çalışmış olan yönetmen, şimdi de oldukça başarılı bir çalışma ile karşımıza çıkıyor.

Barbe, filmin senaryosunu geçtiğimiz yılın Aralık ayında yazmaya başlamıştı ve kısa süre içinde profesyonellerden oluşan mükemmel bir ekibi bir araya getirerek projeye başladı. Nisan 2016’da filmin çekimleri, Mayıs ayında da post-prodüksiyonu gerçekleşti ve şimdi de film son haliyle izleyiciye sunuyor.

Filmde Strange Beasts adındaki bir artırılmış gerçeklik oyununun kurucusu olan Victor Weber’in hikayesi anlatılıyor. Kullanıcıların kendi hayvan dostlarını yaratıp büyütebileceği oyun, mükemmel bir arayüze ve tasarıma sahip. “Ev içi eğlence gelecekte nasıl görünecek?” sorusundan yola çıkılarak geliştirilen oyununu kurucusu “Şahsen ben bunun etkileşimli olması gerektiğine inanıyorum. Sadece akran karşısında oturarak bir hikaye dinlemek istemiyorum. Bunun bir parçası olmak istiyorum. Onun gerçek olduğunu hissetmek istiyorum. Strange Beasts, tamamen bunun hakkında. Gerçek bir etkileşim” diye anlatıyor.

Black Mirror’dan bir bölüm izliyormuş hissi veren bu oldukça etkileyici filmi sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Kaynak: designboom