​Yemeksepeti’nden oyunlaştırma projesi

Yemeksepeti "oyunlaştırma" projesine imza atarak kullanıcılarına baştan ayağa yepyeni bir deneyim sunmaya başladı. 

Paylaşım, keşif ve yarışma ruhunu tetikleyen bu oyun ortamında 100’den fazla görev var. Yemeksepeti, kullanıcılarının birbirleriyle yarışabilecekleri bu proje ile semt bazlı kanaat önderleri yaratmayı hedefliyor ve kullanıcıların birbirlerinden ne yiyecekleri konusunda ilham almalarına imkan tanıyor. 

Yemeksepeti’nde “oyun” kullanıcıların aksiyonlarına bağlı olarak puan kazanmalarını ve kendi semtlerinde diğer kullanıcılarla rekabet etmelerini sağlıyor. Kullanıcı yemek konusunda uzman olduğunu kendi semtinde kanıtlamak isterse, muhtarlık yarışına katılabiliyor. Her semtte hafta boyunca en çok puanı toplayan kullanıcı “muhtar” rozetini kazanıyor ve bu profiline yansıyor.

 

Oyundaki görevler, yeni restoranlardan sipariş vermek, online kredi kartı ile ödeme yapmak, değişik mutfaklar denemek, günün farklı saatlerinde sipariş vermek gibi şekillerde farklılaşıyor. Bunlar ne kadar sık ve değişik şekilde yapılırsa, ona uygun olarak rozet kazanılıyor. Yorumlama, siteyi ziyaret ve sipariş paylaşımı üzerinden de kurgulanan çeşitli görevler bulunuyor.

Örneğin kullanıcı 2 farklı şehirden sipariş verdiğinde “Gezgin”, 10 geceyarısı siparişi verdiğinde “Uyurgezer”, Çin & Japon mutfağı kategorisinden 50 sipariş verdiğinde “Ejderha”, Kebap & Türk mutfağı kategorisinden 50 sipariş verdiğinde ise “Kebap Kralı” rozetlerini kazanıyor. 10 farklı siparişini kendi ağıyla paylaşanlar “Beğeni Avcısı”, 20 farklı siparişini paylaşanlar ise “Gastronom” oluyor.