Yerel sesleri unutmayan plak dükkanları haritası

Offbeat ve Baran Kurtoğlu tarafından hazırlanan Plakta Yeni Yerel Sesler haritası, yılların eskitemediği bir kültürü kucaklıyor.

Proje İstanbul’da bulunan ve yerel müzisyenleri destekleyen, aynı zamanda plak kültürüne sahip çıkan satıcıların dükkanlarına dikkat çekiyor. Bu dükkanların ortak özelliği raflarında yerel ve bağımsız müzisyenlere, gruplara ve kolektif eserlere yer vermeleri. Böylelikle hem bu dükkanların hem de hala albümleri için bu teknolojiyi kullanan sanatçıların desteklenmesi hedefleniyor.

Toplam 15 dükkanın bulunduğu haritada dükkanların çoğunluğu Kadıköy, Beyoğlu ve Şişli civarında toplanmış durumda. Bu dükkanlar alfabetik sırayla şu şekilde: Analog Kültür, Boris Comics & Records, Deform Müzik, Gold Plak, Jammin’s Vinyl, Kontra Plak, Lale Plak, Mono Plak, Opus 3a, Outro Music Store, Pantheon Records, Plakhane, Rainbow 45, Zihni Müzik, Zoltan Records.

Ziyaret etmek isteyenler için dükkanların tam adresleri haritanın alt kısmında bulunuyor. Ayrıca recordshops.org adresinden hem bu dükkanlara hem de dünyanın herhangi bir şehrindeki bir plak dükkanına ulaşmanız mümkün.