Tavşan deliğinde yolculuğa çıkın

Macar sanatçı Bence Farkasinszki, nam-ı diğer Benze, fantastik illüstrasyonlardan oluşan baş döndürücü bir video yaratıyor.

Sanatçının Facebook sayfasında paylaştığı “Tube” adındaki videoda tavşan deliğinden aşağıya psikedelik bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sizi sonsuz bir döngüye sürükleyen videoda art arda gelen renkli ve fantastik sahnelerden gözünüzü alamayacaksınız.

Genelde çalışmalarında siyah beyaz renkleri kullanan Benze’nin burada daha canlı renkler kullanması dikkat çekiyor. Bunun yanında çalışmasındaki referans noktası olarak dövmeleri gösteren sanatçı, izleyicilerin her türlü yorumuna açık olmalarının altını çiziyor.

Videonun en etkileyici özelliklerinden biri de izleyicinin tüm dikkatini detaylara yönlendirmesi. Bunu da daha geniş açıdan başlayarak kamerayı gittikçe daha fazla merkeze yaklaştırarak yapıyor. “Onları hem makro hem de mikro seviyede görmeniz mümkün” diyor çalışması için Benze ve ekliyor: “Bu, ‘Gözlerim için Noel’ adını verdiğim dinamik görsel bir zevk veriyor bana. Her alanın kendine ait çekimsel alanı var ve ona yoğunlaşmaktan, daha fazla keşfetmekten, bütünün içinde yeni açılar bulmaktan kendimizi alamıyoruz.”

Kaynak: designboom