“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında büyük ödül Physhome’un

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 1426 iş fikri başvurusu arasından finale kalan beş ekibin iş planı sunumlarını yaptığı “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” finalinde ödüller sahiplerini buldu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Sabancı Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Gürallar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, BASF Türk CEO’su Buğra Kavuncu ve Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın’ın jüri koltuğunda oturduğu ödül töreninde, birincilik ödülü Physhome, ikincilik ödülü Bizim Ekip, üçüncülük ödülü ise Buz Dökücüler ekibine verildi.

Yarışma bu yıl, BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirildi. Yarışmanın diğer destekçileri arasında ise Mazars Denge, Gittigidiyor, Özyeğin Üniversitesi, UBS AG, Allianz ve IBM yer aldı.

Yarışmadaki ilk üç şöyle sıralandı:

75.000 TRY’lik Birincilik Ödülü’nü kazanan: 

Fizik tedaviyi her zaman, her yerde, en doğru şekilde sunma mottosu ile yola çıkan ve fizik tedavi ve ortopedi hastalarının tedavi süreçlerini istedikleri yerden takip edebildikleri bir mobil sağlık çözümü sunan üç Boğaziçi üniversiteli (Cihat Erbay, Berhudan Aslan, Mahmut Jiyan Aslan) ve bir İstanbul üniversiteli (Safa Andaç) gencin kurduğu Physhome (Aylin Somersan-Coqui’nin rehberliğinde)

50.000 TRY’lik İkincilik Ödülü’nü kazanan: 

Sürdürülebilir bir gelecek için, mikrobiyal prosesler kullanarak, daha az kimyasal ve su ile çevreci ve ekonomik endüstriyel deri üretmeyi hedefleyen Marmara Üniversiteli Halil Önder Özbaşak ve Şeyma Öztürk’ün oluşturduğu Bizim Ekip (Ümit N. Boyner’in rehberliğinde)

25.000 TRY’lik Üçüncülük Ödülü’nü kazanan 

Enerji iletim hatlarında oluşan buz yükü sorununa uzun ömürlü, akılcı ve düşük maliyetli bir çözüm oluşturmayı amaçlayan projeleriyle Amasya Üniversiteli Buz Dökücüler: Serdar Atmaca ve Lütfullah Kıcık (Ebru Özdemir’in rehberliğinde)