​Microsoft’tan kovulan tasarımcı ikona dönüştü

Karen X. Cheng isimli tasarımcı, çalıştığı şirket olan Microsoft'tan kovulmuş ve bunu YouTube'a yüklediği bir video ile herkese duyurmuştu.

"Bye Bye Excel and I" isimli bir şarkı yazan ve eğlenceli bir şekilde Microsoft'a veda eden Karen X, sonrasında da hazırladığı birkaç videoyu YouTube hesabına yükledi. Çok geçmeden TechCrunch tarafından keşfedilen Karen X, bir anda popüler bir isme dönüştü. 

Sosyal medyaya etkili bir şekilde giriş yapan Karen X, "Girl Learns to Dance a Year" isimli videoyu çekti video 2013 yılında viral oldu. Günümüzde videonun 8 milyondan fazla izlendiği görülüyor.

Karen X'in en çok ses getiren işi ise "Donut Selfie" isimli çalışması oldu. Video ile birlikte genç kadın büyük bir marka anlaşmasına imza attı.

Kamera hareketleriyle eğlenceli bir video yaratan Karen X, Beats by Dre markasının ilgisini çekti ve markanın Kendall Jenner, Nicky Minaj ve Serena Williams gibi isimlerle çektiği reklam filminde bu yöntem kullanıldı. 

Microsoft'taki işinden sonra yaptığı yaratıcı çalışmalarla adını duyuran Karen X, Beats by Dre'nin yanında 24 Hours Fitness, FIAT, Apple ve Facebook gibi dev markalarla çalışmaya başladı.

Kaynak: Design Taxi