Attığın her adım ağaca dönüşüyor

Uluslararası bir boya firması olan Jotun, geliştirdiği sürdürülebilirlik projeleri kapsamında geliştirdiği yeni uygulama ile kullanıcılarını yürümeye teşvik ederken etrafı yeşillendiriyor.

Jotun'un "Yeşil Adımlar" ismini verdiği projesi ile sürdürülebilirlik, daha düşük karbon ayak izi ve çevreyi koruma adına çeşitli adımlar atılıyor. Proje kapsamında geliştirilen fikirlerden birisi ise projeyle aynı ismi paylaşan uygulama "Yeşil Adımlar". İOS ve Android üzerinden çalışan uygulama sizi yakın mesafelerde araç kullanmak yerine yürümeye teşvik ediyor. Yürüdüğünüz mesafeler harita üzerinden yeşile boyanıyor ve yürüdüğünüz her 4 km için Jotun bir ağaç dikiyor. Harita üzerinden sizden önce yürüyenlerin yeşile boyadığı ya da sizin daha önce yürüdüğünüz ve yeşile boyadığınız yolları da görebiliyorsunuz. Zaten yeşillenmiş yollardan yürümeyi tercih ederseniz de uygulama her 6 km için bir ağaç dikiyor. Yani sizi yeni yollar keşfetmeye ve bilmediğiniz yerleri görmeye teşvik ediyor.

Ana mesajı "Hem kendine, hem dünyaya bir iyilik yap" olan uygulamanın sürdürülebilirlik açısından sağladığı faydalar şüphesiz. Aynı zamanda sizi yürüyüş yapmaya teşvik etmesiyle de sağlınıza fayda sağlarken yeni yollar keşfetmeye teşvik edişiyle de şehri keşfetmeniz açısından önemli bir adımlar atıyor. 

Uygulamada istatistiklerinizi ve kaç ağaç diktiğinizi görebilirken arkadaşlarınız arasındaki sıralamanızı da görmeniz mümkün. Aynı zamanda Facebook üzerinden de paylaşarak arkadaşlarınızı uygulamayı kullanmaya davet edebiliyorsunuz.

Uygulama kullanılmaya başlayalı henüz kısa bir süre olsa da şimdiden pek çok yol yeşile boyanmış durumda.