Nesli tükenmekte olan türleri beraber kurtarabiliriz

Canlı türleri, çok hızlı bir şekilde tükenmeye devam etse de National Geographic, birlikte bunu önleyebileceğimize inanıyor.

National Geographic’in ödüllü projelerinden biri Photo Ark, Outdoor Advertising Association of America ile iş birliği kurarak bugün kutlanan Endangered Species Day (Nesli Tükenmekte Olan Türler Günü) adına önemli bir konuya parmak basan bir kampanya hazırladı. #SaveTogether hashtag’i ile paylaşılan kampanyanın amacı geleceği tehlikede olan canlı türlerine dikkat çekmek.

Kampanyanın bir parçası olarak National Geographic fotoğrafçısı Joel Sartore, aralarında sumatra kaplanı, ak sırtlı akbaba ve madagaskar kaplumbağasının olduğu 6,500 tehlikede olan türü Photo Ark için fotoğrafladı.

Hem dijitalde hem de açıkhavada sergilenecek olan #SaveTogether kampanyası, şu an Times Square’da dijital bir billboard’da yer alıyor ve tüm yaz boyunca sergilenmeye devam edecek. Kampanya, Times Square dışında ülke çapındaki hayvanat bahçelerinde, müzelerde ve kamusal alanlarda da sergilenmeye başladı.

Ayrıca kampanya afişleriyle selfie çekip bunu #SaveTogether hashtag’i ile paylaşanların fotoğrafları National Geographic’in sitesinde yayınlanacak.