Hayatım Reklam: Bilal Öztaş

JR Haziran sayısının Hayatım Reklam diyen ismi 4129Grey Jr. Metin Yazarı Bilal Öztaş (24) oldu.

Reklamcı olma sebebim

Aklımın bir köşesinde hep “yazmalı çizmeli” bir iş yapma fikri vardı ama bu sektöre öyle kendinden emin vaziyette, planlı programlı girmedim. Açıkçası bir gün çeşitli sebeplerden para kazanmam gerekti, Starbucks’a, H&M’e falan başvurdum. Bana haftalarca geri dönüş yapmadılar.

Ben de tanrının çalışma şeklinin bu olmadığını anlayıp eşe dosta haber saldım umutsuzca. İşler o noktadan buraya nasıl geldi, beni neden işe aldılar, benim neden bir özel sağlık sigortam falan var hiç bilmiyorum. Ama teşekkür ederim yani, mesleğimi elime aldım. Kolumda altın bileziğim olmuş oldu.

İş tanımım vs. gerçekte yaptığım

İş tanımım metin yazarlığı, hakikaten de metin yazıyorum. Ama yeri geliyor öyle garip yerlere metin yazıyorum ki, ben de ne yaptığımı sorguluyorum. Yoğurtların açma folyosunun altına metin yazdım mesela bir seferinde. İlginçtir, hoşuma da gitti. İnsan istedikten sonra el gırgırına bile metin yazar, içinde olacak insanın.

Birlikte çalışmak istediğim markalar / kampanyalar

Old Spice’la çalışmak güzel olabilirdi. Skittles yine, güzel. Wendy’s, Spotify… Yeniliğe, saçmalığa açık olan her marka olur herhalde.

Kariyerimle ilgili en büyük hedefim

Çok büyük hedefleri olan bir insan değilim. Geriye dönüp baktığımda “yıllarımı bu çöpler için mi harcadım” demeyeceğim, içime sinen işler biriktirmiş olayım. Bir de çok yaşlanmadan bu mesleği bırakıp geçebileceğim, daha az saç beyazlatan bir alternatif yaratabilmiş olayım yeter.

Sektörü sevmeme / sektörden soğumama neden olan etkenler

Sektörü komple sevmiyorum ama mesleği sevmeme neden olan etkenler, bu işin inanılmaz öğretici bir iş olması. Her yeni briefte bambaşka insanların hayatını anlamaya, bambaşka problemleri çözmeye uğraşıyoruz. Bunun için illa ki bir araştırma gerekiyor, gözlem gerekiyor. Bu döngü zamanla insanın beynini sürekli zaplanan bir televizyona çeviriyor belki ama benim gibi her şeyden çok hızlı sıkılan biri için güzel bir şey bu. Soğumama neden olan etkenleri herkes biliyor zaten. Çok çalışmak, tatsız işlere günler harcamak, çok çalışmak…

Birlikte çalışmak istediğim ünlü

Birlikte çalışmak istediğim bir ünlü yok. Çünkü dışarıdan bakarken hayranlık beslediğim, “ya ne harika biri” dediğim bir ünlüyle tanışıp da kendisinden soğumadığım hiç olmadı. İnsan birini bir sebepten sevince, bilmediği taraflarını da kafada otomatik olarak aşırı pozitif olarak tamamlıyor. Kusursuzlaştırıyor. Gerçeğinin doğal olarak kusurları oluyor, hayal kırıklığı yaratıyor. Ünlüyü uzaktan sevmek, ünlülerin en güzeli.

Örnek aldığım kişi(ler)

İşini iyi yapan herkes. Çok ama çok anlamlı gerçekten…

Şimdiye kadarki en favori çalışmam

Henüz çok yeniyim, favori çalışmam yok.

Bu yazı ilk olarak JR by Campaign Haziran 2017 sayısında yayımlanmıştır.