Acemi çizimler ürkütücü portrelere dönüşüyor

Pix2pix acemice çizdiğiniz portreleri sizin için fotoğraf haline getiren bir uygulama. Tabii uygulama henüz çok yeni olduğu için kullanması eğlenceli olduğu kadar ortaya çıkan sonuçlar da biraz ürkütücü.

Uygulamaya site üzerinden ulaşmak mümkün ve kullanması oldukça basit. Siteye girdiğinizde sizin için ayrılmış soldaki boş kutucuğa dilediğiniz gibi bir yüz çiziyorsunuz. Site de size sağ tarafta çiziminizin fotoğraf halini veriyor. Çiziminiz ne kadar iyileşirse aldığınız sonuç da o kadar iyileşiyor, ama ne kadar iyi bir çizim de olsa mükemmel bir sonuç elde etmek henüz mümkün değil.

Bu eğlenceli uygulama için Pix2pix, Hollandalı yayıncı NPO tarafından hazırlanan bir algoritma kullanıyor. Program NPO’daki sunuculardan Lara Rense’in binlerce fotoğrafından besleniyor, yani her çizim Rense’in yüzünün parçalarıyla bir araya geliyor. Aynı zamanda çizimlerin aldığı sonuçtan da beslenen uygulamanın biz çizdikçe öğrenerek daha iyi sonuç vermesi hedefleniyor. Hedef, programın Lara Rense’in suratını fotoğraftakiyle birebir çizebilmesi.