Liseli yazarlardan ödüllü öyküler

Yaz okumaları için farklı alternatifler arayanlar Suna Kıraç Öykü Yarışması'nın 10. yılı kapsamında yaz boyunca yarışmanın 10 yıllık ödüllü öykü arşivine Pera Müzesi'nin web sitesinden ulaşabilir. 

Suna Kuraç Vakfı ve Koç Okulu tarafından düzenlenen, Türk edebiyarına genç yazarlar kazandırmayı hedefleyen Suna Kıraç Öykü Yarışması bu sene 10. yılını kutluyor. Pera Müzesi iş birliğiyle düzenlenen kutlamalar kapsamında bugüne kadar başarılı olmuş 200’den fazla öykü yaz boyunca peramuzesi.org.tr'de yer alacak. Her yıl soyut veya somut yorumlanabilecek temalarla lise öğrencilerini yaratıcı düşünmeye ve üretmeye davet eden öykü yarışmasının geçtiğimiz yıllardaki temaları arasında “Uyku”, “Ses”, “Sokak”, “Maske”, “Yolculuk”, ve “Yabancılaşma” yer alıyor. 2017 yılının teması ise “Sınır”. Her hafta yeni okumaların eklenerek yarışmanın on yıllık paylaşım serüveninde geriye gidilecek. 

Her yıl yarışmada ilk 3'e giren gençler ödüllendirilirken jüriye gitmeye hak kazanmış öyküler de kitaplaştırılıyor. Yarışmanın seçici kurulunda Ayfer Tunç, Yekta Kopan, Cemil Kavukçu gibi edebiyat dünyamızın güçlü kalemleri bulunuyor. 

Siz de yaz okumalarınızı çeşitlendirmek isterseniz Pera Müzesi'nin web sitesine göz atabilirsiniz.