Herkes Frida Kahlo oluyor

Brezilyalı fotoğrafçı Camila Fontenele de Miranda, Meksikalı efsane ressam Frida Kahlo ile arasında güçlü bir bağ olduğuna inanıyor.

Çalışmaları sürreal olarak nitelendirilse de Frida Kahlo, her zaman gerçeği ve özellikle duyduğu fiziksel acıyı çalışmalarına yansıttığını savunuyor; bunu da renkli ve canlı resimler yaparak başarıyor. Çiçeklerden yapılmış taçları ve kalın kaşları ile bir sembol haline gelmiş sanatçının güçlü karakterinden ilham alan fotoğrafçı da, “Frida Kahlo bana hayal kurabilmenin ve güçlü olmanın mümkün olduğunu gösterdi. İçinde o kadar acı varken yine de bir umut kıvılcımı gibi resimlerinde ve kıyafetlerinde canlı renkler kullanıyordu” diyor. Frida’ya karşı duygularını kelimelerle ifade edemediğini paylaşan Camila, bunu fotoğraflar aracılığıyla yapmaya karar veriyor ve ortaya “Todos Podem Ser Frida” (Herkes Frida Olabilir) çalışması çıkıyor. Çalışmada 6 000 kişi Frida gibi giyinerek ve makyaj yaparak fotoğrafçının karşısına geçiyor ve en az Frida kadar dayanıklı ve güçlü görünmeyi başarıyor.

Aşağıda bu fotoğrafların bir kısmını görebilir daha fazlası için fotoğrafçının Instagram ve Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.