Üsküdar Üniversitesi’nden 5. Uluslararası İletişim Günleri

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından 26-27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 5. Uluslararası İletişim Günleri‘nin bu yılki konusu “dijital kültür” olarak belirledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sevil Atasoy’un moderatörlüğünde düzenlenecek “Dijitalleşmeye Genel Bakış” başlıklı konferansta Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, gazeteci- yazar Prof. Dr. Haluk Şahin “Geleneksel Medyadan Dijital Medyaya Tarihsel Bir Perspektif”  başlıklı konuşma yapacak.

HoGent Gent Üniversitesi’nden Dr. Jan De Vos ise “Dijital İçin Hangi Özne? Dijitalizasyonun (nöro) psikolojizasyondaki köklerin bir eleştirisi” başlıklı konuşmasıyla konferansa katılacak.

“Dijital Kültür”, “Dijital Gazetecilik”, “Dijital Çağ ve Geleceğin Medyası”, “Dijital Çağda Sinema” başlıklı oturumlar gerçekleşecek. Türkiye ve İngiltere’den çeşitli üniversitelerin iletişim fakültelerinden akademisyenler, Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü’nden akademisyenler ve ulusal televizyon kanallarından programcılar konuşmacı olarak yer alacak.

Lisansüstü Öğrenci Kolokyumu’nun da gerçekleşeceği İletişim Günleri iki gün sürecek. ABD’den Prof. Henry Jenkins’in de bir video sunumla katılacağı İletişim Günleri’nde Prof. Dr. Süleyman İrvan, Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu ve Prof. Dr. Aslı Tunç, Ozan Onat ve Defne Andaç’ın da aralarında bulunduğu akademisyen, medya profesyoneli ve uzmanlar dijital kültürü çeşitli yönleriyle ele alacak.

Akbank Kısa Film Festivali Ödüllü Filmler Gösterimi ile sona erecek olan konferans, ÜÜTV ve ÜÜRadyo’dan canlı olarak yayınlanacak.