100.000 bıçaktan oluşan melek heykeli

İngiltere’de son zamanlarda artan bıçaklı saldırılara dikkat çekmek amacıyla, Alfie Bradley adındaki bir heykeltıraş 100.000’i aşkın bıçaktan oluşan melek heykeli yaptı. 8 metre boyunda olan dev heykel polis tarafından el konulan bıçaklardan oluşuyor ve temasıyla insanların silahlarını bırakıp birbirlerini affetmelerini betimliyor.

Bradley, yapımı ve tasarımı bir buçuk yıl süren heykeli toplum arasında duyarlılık uyandırmak amacıyla yaptığını söylüyor. Yapımı kolay olmayan heykel; bıçakların toplanması, boyut, şekil ve renklere göre kategorilere ayrılması, bıçakların körleştirilmesi gibi birçok teknik zorluklardan geçmiş. Bradley, en büyük zorluğun duygusal olduğunu belirtiyor, “Knife Angel’ı yaparken en çok zorlandığım kısım meleğin kanatlarını oluşturan her bir bıçağa saldırılardan etkilenen ailelerin mesajlarını yazmaktı. Onlarla tanışıp meleği gördüklerindeki duygularına şahit olmak gerçekten zordu.” 

British Ironwork hala el konulan silahları toplayıp bu tür saldırların önüne geçmek amacıyla polis ile iş birliği içerisinde. 2016’da kendi atölyesini açan Bradley ise ilk amacına ulaştı “Umarım bu heykel bıçakla ilgili suçların İngiltere’de sebep olduğu zararı gösterebilir. İngiltere’nin farklı şehirlerinden çete üyeleri gelip gözyaşları içerisinde kaybettikleri arkadaşlarının isimlerini kazıdılar.”

Şu anda Shropshire’da olan heykelin daha büyük bir etki yaratabilmesi için Trafalgar Meydanı’na taşınmasını sağlayacak bir kampanya başlatıldı. Şiddetin azalması için yapılan bu heykel amacına ulaşacakmış gibi gözüküyor.

Kaynak: MyModernMet