2015 Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri verildi

Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri kapsamında, daha iyi bir toplum idealiyle proje üreten 10 genç ödüllendirildi. Bu yıl altıncısı düzenlenen yarışmanın finalistleri, 12 Kasım Perşembe günü, Santralistanbul Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende açıklandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öncülüğünü üstlendiği, International Youth Foundation (Uluslararası Genlik Vakfı) ve Laureate International Universities (Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı) iş birliğiyle düzenlenen 2015 Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri’nde en başarılı projeler belirlendi.

Toplamda 120 başvuru arasından seçilen 10 genç sosyal girişimci, iki farklı seçici kurulun kararıyla seçildi. Eleştirel bakış açısını, merakı ve yenilikçiliği benimseyerek topluma fayda sağlayacak çözümlere imza atmayı başaran finalistler, 12 Kasım’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle girişimlerini büyütecek ve daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlayacak nakit para ödüllerini aldı.

Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülleri projesinin başlıca hedefi, yaşadıkları topluma değer katabilen genç sosyal girişimcileri bularak onlara destek olmak. Aynı zamanda verilen ödüllerle sosyal girişimciler ağı oluşturmak ve gençlerin her yıl daha da büyüyen bu ağ aracılığıyla bilgi ve tecrübelerini birbirleriyle paylaşmasını sağlamak.

Organizasyon kapsamında her yıl seçilen 10 genç sosyal girişimci, liderlik vasıflarının geliştirilmesi ve topluma sağladıkları faydanın sürdürülebilmesi için mentor desteği alıyor, eğitim programlarına katılıyor ve eğitim sürecinin sonunda bir ödül töreni ile onurlandırılıyor.

Bu yıl olumlu bir değişim getirmek adına özgün fikirlerini projelendirerek topluma katkı sağlamaya başlamış, sürdürülebilir bir iş modeli üreterek toplumsal düzeyde fark yaratmayı başarmış genç sosyal girişimciler şöyle:

 

Ahmet Kurnaz, 22 yaşında, Proje Panosu

Caner Pınarbaşı, 28 yaşında, bi’deneyim

Emrah Kurum 26 yaşında, Çevreci Etkinlikler

Hasibe Akın, 27 yaşında, Kentte Permakültür

Kenan Kahya, 24 yaşında, Yasemin-Yırca

Mesut Keskin, 22 yaşında, E-Bursum

Mübeccel Ekerbiçer, 22 yaşında, Monage

Müslüm Emir Akgün, 29 yaşında, Gaymag

Özge Özmen, 24 yaşında, Sosyal Atölye

Şebnem Yaraç, 26 yaşında, Misafirpetver

 

Program hakkında daha ayrıntılı bilgilere ise buradan ulaşabilirsiniz.