Staj arayanlara özel yeni bir platform: Stajim.net

İki genç girişimcinin hayata geçirdiği Stajim.net; staj arayan öğrencilerle, stajyer arayan firmaları bir araya getiriyor.

2014 yılının Aralık ayında Bilkent Üniversitesi öğrencileri Elis Yılmaz ve Emre Aykan tarafından, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin staj ve yönetici yetiştirme programlarına başvurularını kolaylaştırmak ve kendilerine uygun staj programını bulmanın karmaşıklığından kurtarmak amacıyla bir ilan sitesi olan Stajim.net kuruldu.

Stajim.net, üniversite ve meslek lisesi öğrencileri ile yeni mezunların kariyer planları için çok önemli bir yer tutan staj programlarına en kolay şekilde ulaşabilmelerini sağlarken; firmaların da aradıkları pozisyonlar için gerekli şartları sağlayan stajyerleri bulabilmesine imkan veriyor.

Stajim.net web sitesinde; uzun ve kısa dönem, MT (Yönetici Yetiştirme) programları, lise stajı ve yurtdışı stajları olmak üzere beş farklı kategori yer alıyor. Kullanıcılar siteye üye olarak birçok firmanın güncel staj ilanına ulaşıp başvuru yapabiliyor. Web site, staj ilanlarını yayınlamakla kalmıyor, blog yazılarıyla öğrencilere kariyerleriyle ilgili yazılar aktarırken aynı zamanda üyelerin deneyimlerini paylaşabileceği ve birbiriyle iletişim kurabileceği bir sosyal platform da sunuyor.

Gelir modeli olarak şirketlerin verdikleri ilanlar ve reklamlar olan web sitesi şu an hiçbir yatırımcıdan maddi destek almadan yoluna devam ediyor. Bir yatırım aldıklarında alt yapıyı geliştirmek isteyen girişimciler, Stajim.net’i klasik ilan sitelerinden daha farklı ve işlevsel bir noktaya konumladırarak dünya çapında kullanılabilen sosyal platform haline getirmek istiyor.