Microsoft’tan kadın mucitlere saygı duruşu

Aklınızdan hemen bir mucit ismi geçirin, ama bu mucit kadın olsun. Pek kolay değilmiş, değil mi?

microsoft3

Microsoft’un “Make What’s Next” kampanyası çerçevesinde Kadınlar Günü için yaptığı filmde 7 ve 15 yaş arasındaki kızlar başrolde yer alıyor ve onlardan bir mucidin ismini söylemeleri isteniyor. Edison, Franklin ve Leonardo Da Vinci gibi cevaplar veren kızlara bildikleri kadın mucitlerin isimleri soruluyor ve bu sorunun cevabı yanıtsız kalıyor. Bir öğrenci açıklamasında, “Okulda hep erkek mucitler konuşuluyor. Şimdiye kadar hiç farkında değildim” diyor. Filmin varmak istediği nokta da “her şey erkekler tarafından yapılmamıştır” şeklinde belirleniyor.

McCann Worldgroup’un m:united grubunun yaratıcı yönetmeni Susan Young, “Kadınlar tarafından birçok inanılmaz icat yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor” açıklamasında bulundu ve “Eğer STEM (Science, Technology, Engineering, Math) öğrencisiyseniz istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz” sözlerini de cümlesine ekledi.

Gençlere ilham olacak birçok tarihsel ve çağdaş kadın mucit olduğuna dikkat çeken reklam filminde de ismi geçen Yvone Brill, Ada Lovelace ve Tabitha Babbit gibi bazı kadın mucitlerin kısa videoları da yapılmış.

Künye:

Reklamveren Microsoft

Reklam Ajansı m:united

Ajans Başkanı John Dunleavy

Yardımcı CCO Sean Bryan, Thomas Murphy

Grup Kreatif Direktörleri Susan Young, Daniela Vojta

Metin Yazarı Sarah Menacho

Senior Art Direktör Trinh Pham

Tasarımcı Kelly Kim

Global Strateji Direktörü Michelle Kiely

Proje Yöneticisi Stella Warkman, Kristen Lillis, Vinny Tran

Yapım Şirketi Hungry Man

Yönetmen Nanette Burstein

Yapımcı Julianne Maloney

Post-prodüksiyon Union Editorial