“Kilyos’ta Bahar” başkadır

Boğaziçi Üniversitesi, “Kilyos’ta Bahar” etkinlikleri kapsamında Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde çeşitli konser ve performans gösterileriyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu sene ikincisi düzenlenecek olan bahar etkinliklerinde Anadolu oda müziği grubu Rubato ile müzikal performansları ve orijinal vokalleriyle adında söz ettiren Komik Günler sırayla 5 ve 12 Nisan’da konser verirken BGST Tiyatro Boğaziçi‘de 13 Nisan’da ‘Kim Var Orada’ adlı oyunu sahneleyecek.

Kilyos’ta Bahar etkinliklerinin bu yıl ilk konuğu, pek çok önemli müzisyenin orkestrasında çaldıktan sonra kendi gruplarını kuran 4 değerli müzisyen; Fatih Ahıskalı, Özer Arkun, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’ün bir araya gelmesiyle oluşan Rubato. Kelime anlamı ritmik özgürlük olan ve ‘bizim şefimiz kalbimiz’ diyen Rubato, 5 Nisan’da müzikleriyle dinleyenleriyle buluşacak. Rubato,  Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde, 5 Nisan akşamı saat 20:00’de dinlenebilecek.

rubato

Bir Yüzleşme Oyunu: ‘Kim Var Orada’

Öğrenci kulüplerinde başlayan sanatsal faaliyetlerini mezuniyet sonrasında da sürdürmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi mezunları tarafından kurulan BGST Tiyatro Boğaziçi, 12 Nisan Salı günü saat 20:00’de Muhsin Ertuğrul’un anılarını kaleme almasıyla başlayan oyun “Kim Var Orada”yı sahneleyecek. “Kim Var Orada”, Türkiye Tiyatrosu’nun Osmanlı’dan Cumhuriyet’in ilk zamanlarına kadar uzanan dönüşüm sürecini tartışıyor. Bu bağlamda Ermeni tiyatrocuların serüveni, kadınların sahne mücadelesi ile gerici saldırganlık ve sansür gibi sanat üzerindeki baskılar oyunun değindiği temaları oluşturuyor.

Kim Var Orada

Hüznü Eğlenceye Dönüştüren Grup: ‘Komik Günler’

Ankara sokaklarında doğup yolu İstanbul’a düşen bir grup gencin oluşturduğu “Komik Günler” Kilyos’ta Bahar etkinliklerinin Nisan ayındaki son konuğu. Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde 13 Nisan akşamı saat 20:00’de konser verecek olan grup, hüznü bile eğlenceye dönüştürebildikleri neşeli müzikleriyle dinleyenlerin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor.

Komik Günler

Boğaziçi Üniversitesi “Kilyos’ta Bahar” etkinlikleri Mayıs ayında da çeşitli konser, söyleşi ve performans gösterileriyle devam edecek.