En yeni ve ücretsiz mobil oyunlar

Telefonunuzdaki mevcut oyunlardan sıkılıp yeni arayışlar içine girdiyseniz ve “oyuna ne para vericem ya!” diyenlerdenseniz işte karşınızda yeni ve ücretsiz 11 mobil oyun.

Baran Alışkan Baran Alışkan  Elif kücük Elif Küçük

Akıllı telefonların hayatımıza kattığı bağımlılıkları düşünecek olursak, mobil uygulamalar ve oyunlar listenin zirvesine oturabilir. Elimizden asla düşürmediğimiz, gözümüz gibi baktığımız, nereye gitsek götürdüğümüz yegâne dostlarımız oldu mobil oyunlar. Hayatın temposuna kapıldığımız zamanlarda ihtiyaç molası haline dönüşen bu oyunlar her geçen gün artıyor, sürekli de güncelleniyor. Eğer yeni arayışlar içindeyseniz ve “oyuna ne para vericem ya!” diyenlerdenseniz aşağıda sıraladığımız oyunlar keşfinizi bekliyor.

  • Siegefall, Android

Siegefall-for-iOS-iPad-screenshot-004

Size Krallar gibi hissettirecek bir uygulama. Klanınızı oluşturun ve dünya çapında oyuncularla çatışın. Ordunuzu kurun, savaş maliyetleri için madenler ve çiftlikler inşa edin. Sonraki adım ise tabii ki düşman kalelerini yıkmak olacak. Tamamen taktik gerektiren bu oyun stratejik yönünüzü geliştirmek için tasarlanmış.

  • Blendoku 2 iOS, Android

Blendoku2a

Bulmaca çözmeyi çok seviyoruz fakat mobil oyunlarda bulmacadaki fotoğrafa kaş-göz çizemiyoruz. Bulmaca çözen renkli karakterlere veya renkli bulmaca çözmek isteyenlere çok uygun bir oyunumuz var: Blendoku 2. Bir rengin veya birden fazla rengin her tonunu ayırt etmeniz ve sırasıyla kutulara yerleştirmeniz gerekiyor. Renkler ile aranız iyiyse ve “Ben bulmacanın her türlüsüne varım!” diyorsanız indirmeden geçmeyin.

  • Piano Tiles 2  iOS, Android

Piano Tiles 2

Enstrüman çalmayı öğrenmenin yaşı var mıdır bilemeyiz ama piyano çalmak içinizde ukde kaldıysa sizi Piano Tiles oynamaya davet ediyoruz. Hayran kaldığınız eserlere yeniden hayat vererek, etrafınızdakilere mini bir konser verin ve piyanistliğin tadını çıkartın. Oyunun kuralı ise çok basit: Yapmamanız gereken bir şey var, o da beyaz yerlere asla dokunmamak.

  • Dead Target: Zombie (Aksiyon), Android

Dead Target Zombie

Android, aksiyon severleri zombilerle karşı karşıya getiriyor. 3D seçenekleri ve farklı ses efektleri ile hayatta kalma mücadelesi verirken, kendinizi gerçekçi bir maceranın içinde bulacaksınız. Silahınızı iyi seçin ve zombilere yem olmamaya dikkat edin!

  • Gummy Drop! iOS, Android

Gummy Drop

Seyahat etmek istediğiniz yerlere gerçek hayatta bir türlü gidemiyorsanız Gummy Drop’la bu arzunuzu biraz olsun giderebilirsiniz. 20’den fazla dünya şehrini keşfetmek için renkli taşları eşleştirin, mumyalanmış seviyeleri geçin ve diğer ülkeler için seyahat çeki kazanın. Have a nice trip!

  • Lexulous Word Go / Words Crush: Hidden Words, Android

Lexulous Word Game

Bu kelime oyunlarını İngilizce severler için seçtik. Kelime dağarcığınızı genişletmek ya da unuttuklarınızı hatırlamak istiyorsanız, ücretsiz olarak bu oyunları indirip, kendinizi bir teste tâbi tutmanızı öneririz. Bakalım sonuç beklediğiniz gibi mi olacak?

  • Trivia Crack iOS, Android

Trivia crack

Bilgilerinizi taze tutmak ve yeni şeyler keşfetmek istiyorsanız bu oyun favoriniz olabilir. Arkadaşlarınız ile sanat, eğlence, spor, tarih, coğrafya ve bilim kategorilerinde bilginizi yarıştırabilir, yeni insanlarla meydan okuma alanında kıyasıya rekabete girebilirsiniz. 20’nin üzerinde dil seçeneği sunan oyun, soru fabrikası seçeneği sayesinde kendi sorularınızı yaratmanıza imkân tanıyor. Koleksiyon kartları, renkli oyun karakterleri ile bildiğimizden farklı bir bilgi yarışması Trivia Crack.

  • Puzzle Craft 2, Android

Puzzle Craft 2

Yönetme fikri genelde hep cazip gelir. Birçok oyunda olduğu gibi imparatorluk kurduğunuz Puzzle Craft’ta da içinizdeki kâşif gün yüzüne çıkıyor. Denizleri aşarak kayıp hazineleri ve yeni kaynakları bulmak, şehirler inşa etmek, çiftlikler kurup zanaat ile uğraşmak görevlerinizden sadece bazıları. Seviye atlamak için bulmacalardaki gizli oyun gereçlerini bulup imparatorluğunuzu ayakta tutmanız gerek.

  • Asphalt Airborne: 8 iOS, Android

Asphalt Airborne 8b

Yarış tutkunları bu oyunu mutlaka keşfetmiştir. Hala keşfetmeyeniniz varsa Asphalt Airborne: 8, sizi çılgın atlayışlar yapmaya ve rampalardan uçmaya davet ediyor.  95’ten fazla yüksek performanslı araba modeli ve farklı şehirlerde pist seçenekleri bulunan uygulama sayesinde gerçekçi bir yarışa var mısınız? Tek yapmanız gereken arkanıza yaslanmak ve gaza basmak. Bol şanslar!

  • Clockmaker, Android

clockmaker

Mistik havasıyla diğer taş oyunlarından ayrılan Clockmaker, Google Play’de yerini aldı. 500’den fazla level içeren oyunda, bulmacaları çözerek şehrinizdeki eski clockmaker lanetini kırmaya çalışın.

  • Stack iOS, Android

Stack

Üst üste kütle yerleştirmek ve her başarılı olduğunuzda bir nota sesi duymak… Bu iki durumu bir araya getiren Stack, benzerlerine meydan okuyor. Stack ile sağdan sola veya soldan sağa hareket eden kütleleri üst üste yerleştirmeye çalışın. Eğer aynı hizada yerleştiremezseniz kütlenizin bir bölümünü kaybedeceksiniz ve zirveye ulaşamayacaksınız. Ayrıca aynı hizada yerleştirdiğiniz her kütle sayesinde bir nota duyacaksınız. Bağımlı olacaklar için şimdiden söyleyelim, üzgünüz!

 

Bu yazı ilk olarak JR. by Campaign Mart 2016 sayısında yayınlandı.