Invent a New Future Challenge’ın yarı finali tamamlandı

Bilimi ve teknolojiyle insan hayatını kolaylaştıracak ürünler geliştirmek üzere çalışan 3M’in, geleceğe yön verecek üniversite öğrencileri için düzenlediği uluslararası ‘Invent a New Future Challenge’ yarışmasının Türkiye yarı finali tamamlandı. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Nuh Conağası ile ODTÜ İşletme Bölümü öğrencisi Güneş Aydoğan yarı finali geçerek ABD’deki finallerde Türkiye’yi temsil edecek isimler oldu.

1464001496_INFC_Gunes_Aydogan_Nuh_Conagasi

Kazanan öğrenciler 3M Genel Merkezi’nde global finallere katılacak

Türkiye yarı finalleri 4-5 Nisan tarihlerinde 3M Kavacık Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Yarı finallerin ilk gününde yarışmacılar 3M Müşteri İnovasyon Merkezi’ni gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Aralarında 3M Türkiye Genel Müdürü Mert Büyükyazgan’ın da bulunduğu 3M yöneticileriyle bir araya gelen yarışmacılar, çeşitli eğitimlere katılarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak bir gün geçirdiler. Yarı final etkinliklerinin ikinci gününde ise; yarışmacılar dörder kişilik gruplar halinde 3M dünyasından seçilen gerçek bir vaka analizi üzerinde çalıştılar ve 3M yönetim kurulu üyelerinden oluşan jüriye sunum yaptılar. Kazanan öğrenciler Nuh Conağası ve Güneş Aydoğan, 22-26 Temmuz tarihlerinde ABD’nin Minnesota eyaletindeki 3M Genel Merkezi’nde global finallere katılarak diğer 14 ülkeden gelecek 26 finalist ile yarışacaklar.

6 aylık mentorluk fırsatı

Tüm finalistler gibi, Türkiye’den giden öğrenciler de ABD’de bulundukları süre içerisinde 3M yöneticileriyle bir araya gelme, sohbet etme ve kendilerini geliştirme olanağı bulacaklar. Global yarışmanın kazananları ise 3M yöneticilerinden 6 ay boyunca mentorluk alma hakkı elde edecekler.