Kelimelerin gücüne çizimleriyle güç katıyor
Reklam yazarı olma yolunda emin adımlarla ilerlerken tipografi sanatına ilgi duymaya başlayan Göktuğ Hekimoğlu, “Benim işim zaten kelimelerle… Kelime ve tipografinin gücünü birleştirerek, bir kelime ile neden daha çok anlam ve ifade aktarmayı denemeyeyim ki?”düşüncesiyle grafik alanında kendisini geliştiriyor ve amatör çalışmalarını hayata geçiriyor.
Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları son sınıf öğrencisi Göktuğ Hekimoğlu, tipografik çalışmalarında Türk reklam ajanslarının logolarından ve dünyaca ünlü süper kahramanlardan esinlenmiş. “Neden tipografi?” sorusunu yönelttiğimizde ise şöyle yanıtlıyor, “Tipografiye olan merakım tipografinin ne olduğunu araştırmam ve örneklerini de incelemem ile başladı. İlk rastladığım örnek ise Uğur Saraç’ın ünlülerin tipografilerinden oluşan çalışmalarıydı. Tarzı gerçekten hoşuma gitmişti ve kendisiyle iletişime geçtim. Sonra şunu düşündüm, bir reklam yazarı olmayı hedefliyordum ve işim kelimelerle olacaktı. O zaman kelimelerin gücünü kullanmayı, bir kelime ile birden çok anlam aktarmayı tipografi sayesinde daha da keyifli hale getirerek güzel sonuçlar alabilirdim. Amatör çalışmalarıma da işte böyle başladım. Herkese tavsiye edebilirim. Hatta öğrenci olarak bu tarz çalışmalara ilgi duyan arkadaşlarımla isterlerse ortak çalışmalar çıkarırız, kim bilir?”
“Gençlerin teşvik edilip, heveslendirilmesi gerek”
Genç reklam yazarı geri dönüşlerle ilgili ise şöyle yorum yapıyor, “Kendi bakış açım ve grafik bilgimle yapmış olduğum çalışmalarımı yayınlamaya başladığımda olumlu ve olumsuz birçok yorum aldım. Ancak pozitif kısmın ağır basması beni oldukça mutlu etti. Eleştiri yaparken dahi genç yetenekleri teşvik edip, heveslendirmek çok daha güzel bir adım olur. Çünkü benim gibi bir amaç doğrultusunda iyi şeyler çıkarabilmek için çabalayan gençlerin yol gösterici abi ve ablalarına ihtiyaçları var. Hele ki konu reklam sektöründe tutunmaya çalışıp bir yerlere gelebilmek olduğu zaman.”
Cünyır reklam yazarı ve tipografi sanatçısı Göktuğ Hekimoğlu’nun “Süper Kahramanlar” ve “Marka“ çalışmalarının devamına buradan ulaşabilirsiniz.