Plastik torbalar çiçek açsa

Cheil Almanya ajansı plastik torbalara alternatif doğa dostu bir kampanya hazırladı. Alman süpermarket zinciri Edeka Scheck-In-Center için hazırlanan kampanyada plastik torbaların yerini alacak 10 haftada doğada çözünebilen ve içine saklanan tohumlar sayesinde çeşitli sebze ve meyveler yetiştirmenizi sağlayan torbalar yer alıyor.

FEEDItBag isimli torbalar klasik bir plastik torba görünümünde, ancak mısır nişastası gibi kolay çözünebilir malzemelerden üretilmiş. Bu sayede 10 haftaya yakın bir sürede toprakta rahatça çözünebiliyor. Market alışverişinizi bu torbalarla yaptıktan sonra evinizdeki organik atıkları torbanın içine yerleştirip torbayı toprağa gömüyorsunuz. Torbanın içine saklanmış tohumlar ve organik gübre görevi gören atıklarınız sayesinde torba toprakta çözünürken siz de domates, patlıcan, armut gibi çeşitli sebze ve meyveler yetiştirebiliyorsunuz.

Bu yaratıcı ve oldukça doğa dostu torba sayesinde şimdiden 150 bin plastik torbanın geri dönüşümü sağlanmış. Domates, patlıcan ve armut ile üretilen ilk seriden sonra üretilecek ikinci seri torbalardaki tohumların seçimiyse müşterilerin seçimine sunulmuş. Cheil Almanya şimdiden AlmanyaAvusturalya ve İsviçre’deki çeşitli süpermarket zincirleriyle görüşmeye başlamış. Böyle bir fikrin hızla yayılması çevre ve geri dönüşüm açısından umut verici bir haber.